Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Mπλέκουν ντίβα της πίστας με τη μαφία του κάμπου

Mπλέκουν ντίβα της πίστας με τη μαφία του «κάμπου». Η πασίγνωστη τραγουδίστρια εξετάζεται από τις διωκτικές αρχές για τις σχέσεις που είχε με το κύκλωμα της Θεσσαλίας, καθώς το όνομά της περιλαμβάνεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε κοριός της ΕΥΠ και στις οποίες γίνεται λόγος για μεγάλη αγοροπωλησία κοκαΐνης.

«Σεισμό» στη showbiz προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση του μαφιόζικου κυκλώματος που δρούσε τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα και ολόκληρη τη Θεσσαλία!

«Πελάτες» των μαφιόζων ήταν τρανταχτά ονόματα από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης που συμμετείχαν στο αλισβερίσι της κοκαΐνης - και όχι μόνο. Στις συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί ακόμη ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα διάσημου επιχειρηματία της νύχτας και πασίγνωστης ντίβας του τραγουδιού!

Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ερευνών, με την προφυλάκιση δεκατριών ανδρών και γυναικών που φέρονται ως ηγετικά στελέχη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ήταν μόνο η αρχή και είχε αποτέλεσμα να βγουν εκτός μάχης τα κεντρικά πρόσωπα. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα ντόμινο διώξεων που θα προκαλέσει πάταγο με τα «βαριά» ονόματα τα οποία εμπλέκονται, τόσο από την περιοχή της Θεσσαλίας όσο και από την πρωτεύουσα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στόχος της αστυνομικής έρευνας στην Αθήνα είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης ο οποίος είχε αποδεδειγμένα συναλλαγές για ναρκωτικά με τον 60χρονο που φέρεται ως αρχηγός της μεγαλύτερης από τις τρεις μαφιόζικες οργανώσεις, αλλά και με άλλους ανθρώπους του κυκλώματος. Ηδη έχει ζητηθεί το άνοιγμα των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του για πολύ σοβαρά αδικκήματα....

Εκείνο όμως που θα προκαλέσει πραγματική θύελλα, είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του οργανωμένου εγκλήματος στη Λάρισα που κατέγραψε το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ. Σε αυτές ο υπό παρακολούθηση παράγοντας της νυχτερινής Αθήνας ακούγεται να ζητεί επίμονα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, με τις οποίες -όπως υποστηρίζει- σκοπεύει να ξεπληρώσει τις οφειλές που έχει σε πασίγνωστη τραγουδίστρια! Πρόκειται για μεγάλη φίρμα του λαϊκού τραγουδιού, από τα κορυφαία ονόματα στις πίστες των νυχτερινών κέντρων. Από τις συνομιλίες, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν η διάσημη αοιδός επρόκειτο να παραλάβει η ίδια τα ναρκωτικά με σκοπό να τα μεταπουλήσει ή αν ο επιχειρηματίας θα τα διακινούσε ώστε να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να εξοφλήσει την οικονομική υποχρέωση που της είχε.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι στις συνομιλίες που «έπιασε» ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ δεν έχει καταγραφεί επικοινωνία της ίδιας της τραγουδίστριας με μέλη της θεσσαλικής μαφίας. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι αναφέρεται το όνομά της σε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών είναι αρκετό για να δώσει αφορμή στις αστυνομικές αρχές να «ξεσκονίσουν» τα περιουσιακά της στοιχεία για να εξακριβώσουν αν όντως είχε σχέση με την παραγγελία της κοκαΐνης ή αν αγνοούσε ότι τα χρήματα που θα έφταναν στα χέρια της ήταν «βρόμικα». Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να κληθεί να δώσει κατάθεση είτε στην Ασφάλεια Αττικής είτε και στη Β’ ανακρίτρια Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ο επιχειρηματίας και η ντίβα δεν είναι οι μόνοι από την Αθήνα που εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλα βαρύγδουπα ονόματα από τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο τα οποία ακούγονται στις τουλάχιστον 11.000 συνομιλίες που καταγράφηκαν και των οποίων αποκάλυψη θα προκαλέσει αίσθηση!

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λάρισας που χειρίστηκαν από την αρχή την υπόθεση έχουν διαβεβαιώσει ότι οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ περισσότεροι από τους διακόσιους είκοσι σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ώς τώρα διώξεις για σοβαρά αδικήματα. Ακόμη οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και, με την ολοκλήρωση των απομαγνητοφωνήσεων, ο συνολικός αριθμός όσων θα παραπεμφθούν στην κύρια ανάκριση φαίνεται να αγγίζει τους τετρακόσιους!

Στο περιθώριο των ερευνών, πάντως, έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας δεκάδες λογαριασμοί καταθέσεων, τραπεζικές θυρίδες, αλλά και ακίνητα που φέρονται να ανήκουν στους αρχηγούς των τριών οργανώσεων, σε ανθρώπους του περιβάλλοντός τους και σε αυτούς με τους οποίους είχαν τηλεφωνικές επαφές. Μέσα στις επόμενες ημέρες το θολό τοπίο των παράνομων οικονομικών συναλλαγών αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως και να ασκηθούν συμπληρωματικές ή και νέες διώξεις για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.
Οι διάλογοι για την κόκα, οι απειλές σε βαποράκι και η προδοσία

Η «Εspresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τους διαλόγους-φωτιά που καίνε τον φερόμενο ως αρχιμαφιόζο της Θεσσαλίας: σε αυτούς αποκαλύπτονται οι τρόποι με τους οποίους μοίραζε τη λευκή άσπρη σκόνη, οι φόβοι του ότι κάποιοι είχαν προδώσει τις παράνομες δραστηριότητές του, αλλά και ότι είχε οπλισμένους άντρες που φύλαγαν το σπίτι του.

Στη πρώτη και πιο αποκαλυπτική συνομιλία ο 60χρονος ομολογεί τον ρόλο του, βάζοντας τις φωνές σε κάποιο βαποράκι που έκανε το λάθος να περάσει από το σπίτι του, στο οποίο -όπως λέει- έχει ακόμη ελεύθερους σκοπευτές.

Βαποράκι: Ελα, θείε.
Αρχιμαφιόζος: Δεν μας γράφεις στα α... σου. Κατάλαβες, γιατί αλλιώς... Λοιπόν, άκου τώρα.
Βαποράκι: Θείο, δίκιο έχεις ό,τι και να πεις. Συγγνώμη!
Αρχιμαφιόζος: Τράβα στο καλό. Ούτε σου χρωστάω ούτε μου χρωστάς και ξέχασε το εδώ μαγαζί από εδώ κοντά. Εντάξει; Μην ξαναγυρίσεις.
Βαποράκι: Τι να σε κάνω, θείο. Εντάξει, συγγνώμη.
Αρχιμαφιόζος: Ξέχασε το γιατί θα σε σκότωνα σήμερα παρά τρίχα.
Βαποράκι: Συγγνώμη, θείο.
Αρχιμαφιόζος: Από το μικρό άκου, αγάπη μου, πήγες στο μεγάλο. Δηλαδή τι έγινε, ρε μαγκάκο; Πήρες τόσο θράσος, να πούμε, και θα μπεις και μέσα στο σπίτι μας, να πούμε; Σε έναν μήνα γνωριμία;
Βαποράκι: Οχι, ρε θείε.
Αρχιμαφιόζος: Για να μπεις στο σπίτι μου θα πρέπει να περάσεις από ιερό έλεγχο. Εγώ ξέρω πόσες φορές γύρισες γύρω-γύρω από το σπίτι.
Βαποράκι: Κατάλαβα, ρε θείε. Συγγνώμη, εντάξει, έκανα μια χαζομάρα.
Αρχιμαφιόζος: Δεν θα προλάβεις να την ξανακάνεις. Θα σε σκοτώσω, άντε.
Βαποράκι: Εντάξει, συγγνώμη.
Αρχιμαφιόζος: Αντε, αγάπη μου, για να τα φτάσω εγώ εδώ που έφτασα πέρασα από φωτιά και σίδερο, άντε.
Βαποράκι: Εντάξει, συγγνώμη.
Αρχιμαφιόζος: Ξέρεις ότι γύρω-γύρω έχει δύο ελευθέρους σκοπευτές; Καταλαβαίνεις τι λέω, βρε βλάκα; Εσύ είσαι φλώρος. Γιατί πέρασες γύρω-γύρω από το σπίτι έξι φορές;
Βαποράκι: Οχι, έξι δεν πέρασα. Μία φορά.
Αρχιμαφιόζος: Εξι φορές, α... να πούμε. Τις μέτρησαν τα παιδιά. Επειδή κοιμάμαι εγώ; Το σπίτι μόνο του είναι, δεν φυλάγεται;

Στην επόμενη συνομιλία ο φερόμενος ως εγκέφαλος συζήτα με έναν συνεργάτη του για μια φίλη του που προμηθεύτηκε ναρκωτικά από γυναίκα μέλος της ομάδας, έκανε χρήση και δεν μπορεί να συνέλθει.

Αρχιμαφιόζος: Μαζί την έχεις την άλλην;
Συνεργάτης: Κάτω, ναι. Δεν μπορώ να τη συνεφέρω ακόμα, ρε, τι την έδωσε, ρε, η π... να πούμε. Πω, ρε, την κα…. θα τη σκοτώσω, να πούμε.
Αρχιμαφιόζος: Τι σ’ έβαλε;
Συνεργάτης: Την έδωσε ακινετόλ, ρε Μανώλη.
Αρχιμαφιόζος: Ποιος ρε;
Συνεργάτης: Αυτή η κ... η Θωμαή.
Αρχιμαφιόζος: Ε, ρε Κώστα, θες ξύλο πολύ, ρε.
Συνεργάτης: Και δεν μπορώ να τη συνεφέρω.
Αρχιμαφιόζος: Τι δουλειά έχει πάλι και κουβαλάς τη Θωμαή εκεί κάτω;

Ο φερόμενος ως αρχηγός δέχεται τηλεφώνημα από έναν συνεργάτη του και του λέει πώς και πότε θα του παραδώσει ναρκωτικά.

Αρχιμαφιόζος: Τον κυνήγησα, αγόρι μου, κάτσε λίγο να ηρεμήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε, Θοδωράκη, δεν είναι να σηκώσω, βγάλ’ την τσίμα-τσίμα να δω τι θα κάνουμε, να πούμε.
Συνεργάτης: Κι εγώ γι’ αυτό σε πήρα, να δω και τι θα κάνω, να βρούμε τίποτα άλλο από κανέναν άλλον ή να… μπορείς ;
Αρχιμαφιόζος: Τι να πάρεις από άλλον; Κάτσε τσίμα-τσίμα να δω, κάτι θα κάνουμε, κάπου θα πετάξω κάτι (αδιευκρίνιστο)… Κάτι θα πετάξω εκεί στην κολόνα, αργά όμως, να πούμε.
Συνεργάτης: Για πότε λες; Για αύριο ;
Αρχιμαφιόζος: Για αύριο το μεσημέρι, ρε χαρά μου. Είναι καλύτερα.
Συνεργάτης: Εντάξει… Εντάξει… Εντάξει.
Αρχιμαφιόζος: Ετσι; Αντε, ρε Θοδωρή, πάρε με αύριο τηλέφωνο.
Συνεργάτης: Θα σε πάρω αύριο το μεσημέρι. Γεια, άντε άντε.

Ο αρχιμαφιόζος διηγείται στον ίδιο συνομιλητή πως ένα ζευγάρι στήθηκε κάτω από το σπίτι του για να παραλάβει ναρκωτικά.

Αρχιμαφιόζος: Εεεεε... ήρθε. Με λέει ο ανιψιός μου: «Είναι ένας απ’ έξω... Ενα Focus γυρνάει γύρω γύρω, πράσινο, συνέχεια» με λέει. «Ποιος είναι; Α, να δούμε». Κάνω έτσι στο παράθυρο, μες τον ύπνο μου βλέπω τον Σωτήρη με την π..., σαν γύφτικο σκεπάρνι καμάρωνε μπροστά. «Α, μπράβο», λέω τώρα. Καταβαίνω κάτω, την πλάκωσα αυτή στις σφαλιάρες.
Συνεργάτης: Ναι;
Αρχιμαφιόζος: Ε, τι να κάνω; Χαρακτήρα θα την κρατήσω, ρε Θοδώρα; «Καλά, ρε πατσαβούρα,» την λέω, «οχτώ η ώρα πρωί γύρω-γύρω από το σπίτι κάνετε βόλτες;»
Συνεργάτης: Αυτή... αυτή η σαβούρα ξέρεις τι πίνει αυτή; Του έχει φάει όλα τα λεφτά (αδιευκρινιστό) …
Σε άλλη συνομιλία ο αρχηγός αποκαλύπτει στον στενό συνεργάτη του ότι φοβάται γιατί κάποιος έχει μιλήσει στην αστυνομία για τη δράση του.

Συνεργάτης: Ελα, ρε θείο.
Αρχιμαφιόζος: Πού είσαι, ρε Θοδωράκη;
Συνεργάτης: Τι έπαθες, ρε; Λαχτάρησα.
Αρχιμαφιόζος: Περικυκλωμένοι είμαστε... Περικυκλωμένοι είμαστε.
Συνεργάτης: Σώπα, ρε.
Αρχιμαφιόζος: Με έναν π... να πούμε. Μας κάρφωσε... (αδιευκρίνιστο). Ο Σωτήρης, αυτός ο π...
Συνεργάτης: Ποιος ;
Αρχιμαφιόζος: Ο δικός σας ο Σωτήρης (αδιευκρίνιστο). Σοβαρό π... είχε την π... κι έκανε όλο το πρωί βόλτες γύρω-γύρω από το σπίτι.
Συνεργάτης: (αδιευκρίνιστο )
Αρχιμαφιόζος: Ο Σωτήρης από το χωριό σου, ρε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: