Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για μεσοπρόθεσμο


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά την ψήφιση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του βασικού εφαρμοστικού νόμου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες...



Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων έως τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, ο Βενιζέλος, απάντησε ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση.

Η αναφορά στην εθνική ενότητα, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: