Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

"Η Ευρώπη απέρριψε το πρόγραμμά σας"


Χαρακτήρα έντονης προσωπικής αντιπαράθεσης Παπανδρέου – Σαμαρά έλαβε η συζήτηση μέσα από τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, παρόλο που ο πρωθυπουργός αναγνώρισε από το βήμα της Βουλής ότι οι δύο πολιτικοί συνδέονται με προσωπική φιλιά παλαιόθεν.

Απαντώντας σχετικά με το εναλλακτικό πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, ο πρωθυπουργός τόνισε:...



«Δεν μας είπατε κύριε Σαμαρά ότι αυτό το σωτήριο δήθεν πρόγραμμα για την Ελλάδα το περιφέρατε παντού, στην ΕΕ και την τρόικα. Σας μίλησαν. Σας άκουσαν. Σας απέρριψαν.

Και δεν μπορώ να πω ότι δεν σας αγαπάνε, αφού είστε παιδί του ΕΛΚ».

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι προτάσεις της ΝΔ θα φουσκώσουν τα ελλείμματα και θα φέρουν τη χώρα ξανά μπροστά στη χρεοκοπία.

«Λέει ο κύριος Σαμαράς ότι για την απόρριψη του προγράμματός του και την αναξιοπιστία του φταίει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Μα είστε σοβαρός; Θέλετε να σας πιστέψει ο ελληνικός λαός με αυτά τα επιχειρήματα; Παραδεχθείτε το, το δικό σας πρόγραμμα είναι αναξιόπιστο και μην ψάχνετε άλλοθι να κρυφτείτε», δήλωσε σε οξείς τόνους.

Ιδιαίτερα αιχμηρός όμως ήταν ο πρωθυπουργός όταν αναφέρθηκε στην επίσκεψη Σαμαρά στο Παρίσι.

«Εγώ δεν κατέφυγα σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Εσείς ήσασταν που στη Γαλλία κλείσατε το μάτι και είπατε ότι το πρόγραμμα εξυπηρετεί προεκλογικούς λόγους. Αυτή είναι λοιπόν η εθνική φανέλα που θα φοράγατε; Μάλλον επιστρέψατε ξεγυμνωμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: