Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στους δρόμους αύριο και οι "αγανακτισμένοι" αστυνομικοί

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν για αύριο Πέμπτη, 23/6, στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί από κάθε γωνιά της χώρας με αφορμή το κύμα μειώσεων και περικοπών που έχει σαρώσει τον τελευταίο χρόνο όλες της υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Περικοπές μισθών και επιδομάτων και «ψαλίδι» σε λειτουργικές δαπάνες αναγκάζουν τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να λειτουργούν με μπαλώματα... Περιπολικά σαραβαλάκια που δεν μπορούν να συντηρηθούν, παλιός τεχνολογικός εξοπλισμός, θέσεις που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης και δεν αναπληρώνονται, οδηγούν τις αστυνομικές υπηρεσίες στο κλείσιμο και τους πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρίες!

Πρόκειται για παραδοχή των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο....

Το νέο «ψαλίδι» σε μισθούς και επιδόματα, σύμφωνα με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, τους αφαιρεί από τα μηνιαία εισοδήματά τους από 350 έως 450 ευρώ.

Ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε ενημερωτικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν σε πολίτες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές τονίζοντας πως όλες αυτές οι περικοπές, «στερούν το δικαίωμα ασφάλειας των πολιτών, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού, δημιουργούν δυσάρεστη κατάσταση αδυναμίας στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κάλεσμα της κοινωνίας, ανατρέπουν το πρόγραμμα ζωής των αστυνομικών, επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδό τους».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η μείωση μισθών και επιδομάτων που επιβλήθηκε πριν ένα χρόνο οδήγησε τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας σε κατάσταση φτώχειας.

Με τα νέα μέτρα οι αστυνομικοί βλέπουν ασφυκτικό περιορισμό των εσόδων τους: -12,6% στους μισθούς, -49,2% σε πενθήμερα και νυχτερινά, -28,6% στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών ενός κειμένου με αποδέκτη κάθε φορέα και φυσικό πρόσωπο που εκ της ιδιότητάς του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση του Αστυνομικού Οργανισμού, αλλά και των εργαζομένων του.

Καλούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους «απαιτώντας άμεσα από την κυβέρνηση και τους τροϊκανούς συμβούλους, να μην οδηγήσουν την Ελληνική Αστυνομία στο εκτελεστικό απόσπασμα, διότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη και του δικού τους μνημονιακού δράματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: