Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τι θα σήμαινε η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;;;



Στον ουσιαστικό ρόλο της Ελλάδας στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, της Γαλλίας και της Μεσογείου αναφέρθηκε ο σύμβουλος του Προέδρου της Γαλλίας Ανρί Γκενό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι θα σήμαινε το όνομα Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;»

Κατά τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα τις ηθικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ο κ. Γκενό τόνισε ότι ο κόσμος δε θα ήταν αυτός που ξέρουμε χωρίς την Ελλάδα, προσθέτοντας πως από μόνος του αυτός είναι επαρκής λόγος για να βοηθηθεί και να στηριχτεί η Ελλάδα. Ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου άσκησε δριμεία κριτική στο σύστημα του «χρηματιστικού καπιταλισμού» των τελευταίων δεκαετιών και διερωτήθηκε αν «πέθανε ο Καρτέσιος», αναφερόμενος στο πόσο γρήγορα ξεχάστηκε η κρίση του 2008 και επικράτησε σε πολλούς η εντύπωση ότι όλα μπορούν να γίνουν όπως και πριν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσο συμφωνεί με το πρόγραμμα δραστικών κοινωνικών περικοπών που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΕ, ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου υποστήριξε ότι η χώρα του ήταν η πιο φιλική προς την Ελλάδα και τις ανάγκες της. Αναφερόμενος στις γερμανικές προτάσεις για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας υποστήριξε ότι δεν έχει πολύ νόημα να βάζεις χρηματικά πρόστιμα σε χώρες με μεγάλο έλλειμμα, γιατί κάνεις δυσκολότερη τη μείωσή του.

«Χρειαζόμαστε όχι ένα πιο αυστηρό, αλλά ένα πιο έξυπνο Σύμφωνο Σταθερότητας, χωρίς βεβαίως να παραβιάζεται ένα μίνιμουμ συλλογικής πειθαρχίας. Αλλά η Γαλλία δεν αποφασίζει μόνη της», κατέληξε ο κ. Γκενό.

trelokouneli

1 σχόλιο:

Kira Roza είπε...

Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.