Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Gunbus 410 - H μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου!!




Με κόστος αγοράς 235.000 ευρώ , είναι ένα όνειρο για λίγους λάτρεις της μοτοσυκλέτας.Η Gunbus 410 ζυγίζει ... 700 κιλά , όσο και ένα αυτοκίνητο. Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος της , φτάνει να πούμε ότι οι ζάντες της , έχουν διάμετρο 38 ίντσες για την εμπρός και 41 για την πίσω!

Ιδρυτής της, ο Clemens Leonhardt, πρώην τεχνικός αεροναυπηγικής του γερμανικού οίκου Leonhardt,που έχει την έδρα του στο Baden-Wuerttemberg και ειδικεύεται σε extreme κατασκευές, τόσο σε δίτροχα όσο και σε τετράτροχα οχήματα και έχει κάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια στο χώρο.

Διαθέτει ένα τεράστιο V2 κινητήρα, χωρητικότητας 410 κυβικών ιντσών με ροπή 710Nm στις 1900 στροφές, η Gunbus είναι η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο.Άλλο ένα που δεν έχουν οι μηχανές εμπορίου είναι η όπισθεν, η οποία εμπεριέχεται στο 3άρι σασμάν της Gunbus 410.

Και βέβαια διαθέτει και ανάλογα φρένα:δύο δισκόφρενα εμπρός διαμέτρου 310mm και ένα πίσω ίδιας διάστασης.

Το μοναδικό της μειονέκτημα, εκτός από το βάρος, είναι ότι δεν έχει stand. Με λίγα λόγια αν πάτε βόλτα, θα πρέπει να την ακουμπήσετε κάπου...

Έχει μήκος 3,5 μ., ύψος 1,56μ. και η απόσταση μεταξύ των δύο τροχών είναι 2,43 μ.Έχει ανώτατη ταχύτητα 250 χιλμ/ω ,και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι όταν ταξιδεύεις με 100-120 χιλμ/ω. Η γωνία κλίσεως στις στροφές,σε κυκλοφορία μέσα στην πόλη, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15 μοίρες,γιατί λόγω του βάρους της και της μικρής ταχύτητος η μηχανή πέφτει.

Η μηχανή έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ και κυρίως άρεσε στους παίκτες του μπάσκετ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: