Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αυστραλία: μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει σπίτια και εκτάσεις...

news-australia-fire-home-land

Τουλάχιστον 40 σπίτια καταστράφηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Περθ της δυτικής Αυστραλίας.

Υπολογίζεται ότι οι φλόγες έχουν απανθρακώσει περίπου 13.400 εκτάρια, ενώ κατά τη μάχη με τις φλόγες τραυματίστηκαν τρείς πυροσβέστες.

Σε δηλώσεις του ο τοπικός κυβερνήτης, Κόλιν Μπαρνέτ, έκανε λόγο για φυσική καταστροφή ενώ απελευθέρωσε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες.

«Η φωτιά λεηλάτησε τα πάντα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές», τόνισε ο κ. Μπαρνέτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περίπου 40 σπίτια αν και οι πυροσβέστες διεξάγουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Οι άνθρωποι που επλήγησαν από την φωτιά προφανώς θέλουν να γυρίσουν πίσω στις περιουσίες τους όμως η περιοχή δεν είναι ασφαλής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Άλεν Γκέηλ.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι η Αυστραλία φέτος θα ζούσε τις χειρότερες πυρκαγιές, κάτι που το απέδιδαν στον ιδιαίτερα θερμό χειμώνα.

i-live

Η Αυστραλία ακόμα αναρρώνει από το «Μαύρο Σάββατο» του Φεβρουαρίου όταν 173 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 2.000 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες που έκαιγαν επί ημέρες την πολιτεία της Βικτόρια.

Οι περιοχές που επλήγησαν χειρότερα από τις φωτιές ήταν αυτές που μαστίζονταν τα τελευταία χρόνια από την ξηρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: