Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Mέχρι το 2017 θα έχει βγει το νέο άλμπουμ του Michael Jackson



«Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε» λέγανε τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, «ο Μάικλ Τζάκσον ζει και θα ζει για πάντα» απαντούσαν οι θαυμαστές του. Φαίνεται τελικά ότι η αλήθεια βρίσκεται… κάπου στη μέση καθώς, από μουσικής απόψεως, ο Μάικλ Τζάκσον ζει και βασιλεύει και μάλιστα θα κυκλοφορήσει και νέο άλμπουμ τον Νοέμβριο!

Μπορεί ο «βασιλιάς της ποπ» και είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων να έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009 και όλοι να ασχολούνται με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Κόνραντ Μάρεϊ, ο γιατρός που τον παρακολουθούσε, ωστόσο το είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων στην υφήλιο άφησε χρυσή παρακαταθήκη στους θαυμαστές του ακυκλοφόρητα τραγούδια τα οποία θα εκδοθούν τα επόμενα χρόνια!

Το νέο άλμπουμ του ανθρώπου που αγαπήθηκε όσοι πολύ λίγοι μουσικοί αστέρες δεν έχει ακόμη οριστική ονομασία αλλά, όπως έγινε γνωστό θα περιέχει 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μάικλ στα οποία περιλαμβάνονται συνεργασίες με τον Akon, τον Will.i.am και τον Ne-Yo.

Φήμες μάλιστα λένε πως στο άλμπουμ θα συμπεριληφθούν και κάποια τραγούδια του Τζάκσον που είχαν γραφτεί το 1980 αλλά δεν «κατάφεραν» να χωρέσουν στο άλμπουμ «Bad» που έσπασε ταμεία στην εποχή του.

Ο Φρανκ Ντιλέο, πρώην παραγωγός του Μάικλ Τζάκσον, ανέφερε ότι έχει μια δεξαμενή 100 (!) ακυκλοφόρητων τραγουδιών του «βασιλιά της ποπ» και θα ήθελε πολύ να δει ποια είναι η γνώμη των φαν του γι’ αυτά.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ, πάντως, που ήδη οι φαν του Μάικλ Τζακσον, περιμένουν με ανυπομονησία δεν είναι παρά μόνο η αρχή καθώς είναι το πρώτο από τα δέκα που συμφωνήθηκε από τη Sony και τους διαχειριστές της περιουσίας του αστέρα της ποπ να κυκλοφορήσουν με ανέκδοτα τραγούδια του μέχρι το 2017. Όσο για το ύψος της συμφωνίας; Μόνο… 250 εκατομμύρια δολάρια!
Διαβάστε Περισσότερα

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε εντός χώρου των ΤΕΙ Ηρακλείου ένας 24χρονος



Ο νεαρός συνελήφθη από την αστυνομία.

Αστυνομικοί εντόπισαν στην νοτιοδυτική πλευρά του συγκροτήματος των ΤΕΙ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Ο 24 χρόνος συνελήφθη όταν προσήλθε στο σημείο, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, με σκοπό να τα ποτίσει.

Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν ενώ στο υπνοδωμάτιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, 2 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,6 mm, 1 πλήρες φυσίγγιο των 9 mm και 1 κάλυκας φυσιγγίου των 45 mm.
Διαβάστε Περισσότερα

Προς επίλυση το οικονομικό πρόβλημα του Πειραιά



Ανάμεσα στους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω και των δανείων τους που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Πειραιά, όπου προχθές ο δήμαρχος της πόλης Π. Φασούλας ανακοίνωσε στάση πληρωμών για τους εργαζομένους από τις 15 Αυγούστου.

Oμως, στο νομοσχέδιο του Yπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές δαπάνες ενσωματώθηκε ρύθμιση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να προχωρήσουν σε δανεισμό έως το τέλος του έτους, προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους, καθώς και παλαιότερες υποχρεώσεις. Στη συνέχεια οι δήμοι θα εντάσσονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Oπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, τους όρους των δανείων θα καθορίζει επείγουσα Yπουργική Aπόφαση.

Η ρύθμιση αυτή προσφέρει μια πρόσκαιρη λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Πειραιά, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του δημάρχου, Παναγιώτη Φασούλα, ότι ο δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών των εργαζομένων από τις 15 Αυγούστου, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Φασούλας είπε ότι όταν ανέλαβε τον δήμο, το πρώτο δεκαπενθήμερο δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι.

«Είχε και έχει ένα τεράστιο χρέος γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ απέναντι στην πολιτεία, το οποίο έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα 16 χρόνια. Για να πληρωθούν αυτά τα 200 εκατομμύρια, πρέπει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να κάνει μια παρακράτηση στη χρηματοδότηση του Δήμου Πειραιά κάθε μήνα ένα ποσό, ώστε να μειώνεται αυτό το ποσό που χρωστάει». Ο Π. Φασούλας πρόσθεσε ότι τον μήνα Ιούλιο η χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν μηδενική.
Διαβάστε Περισσότερα

Aνοδος του πληθωρισμού για τον Ιούλιο στην ευρωζώνη



Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, ενώ η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, στα 16 κράτη - μέλη της ευρωζώνης ο πληθωρισμός ανήλθε στο 1,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, παραμένοντας σταθερά κάτω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,4%. Τα στοιχεία του πληθωρισμού ενισχύουν τις προσδοκίες για αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ στο 1% ενδεχομένως και στις αρχές του 2011, ειδικότερα όσο η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.

Σύμφωνα πάντα με τη Εurostat, η ανεργία διατηρήθηκε αμετάβλητη στο 10% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο. Και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Eνωσης (Ε.Ε.) στο 9,6% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον ίδιο μήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον Ιούνιο ο αριθμός των ανέργων στην Ε.Ε.-27 διαμορφώθηκε στα 23,062 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 15,771 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με 20% έχει η Ισπανία με δεύτερη τη Λετονία με 20%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία με 3,9% και την Ολλανδία με 4,4%.
Διαβάστε Περισσότερα

Λόγω κακής προσγείωσης η συντριβή στις 27 Ιουλίου του εμπορικού αεροσκάφους της Lufthansa



Η κακή προσγείωση προκάλεσε τη συντριβή στις 27 Ιουλίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ενός εμπορικού αεροσκάφους της Lufthansa, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που έγιναν γνωστά σήμερα.

"Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο βασιλιάς Χαλέντ το αεροσκάφος προσέκρουσε στο διάδρομο προσγείωσης, γεγονός που κατέστρεψε το σύστημα προσγείωσης του και προκάλεσε την ολίσθηση του αεροσκάφους και την έξοδό του από το διάδρομο", δήλωσε ο Αμπέλ Ραχμάν Μπουχάρι, γενικός διευθυντής ασφαλείας της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωσή του.

"Η πρόσκρουση προκάλεσε πυρκαγιά στο αεροσκάφος", πρόσθεσε.
Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έχουν περισυλλεγεί και αναλύονται.
Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, που μετέφερε φορτίο 80 τόνων από τη Φρανκφούρτη, τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη συντριβή.
Διαβάστε Περισσότερα

Ανεφοδιάζονται αργά αλλά σταθερά τα πρατήρια



Αργά το απόγευμα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι αρχές καλούν τους απεργούς να απομακρύνουν τα οχήματα από τους δρόμους, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται στη ανακοίνωση, ότι η στάθμευση είναι παράνομη και θεωρείται πλημμέλημα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

"Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα (αρ. 34 παρ. 12 του Ν. 2696/99 σε συνδυασμό με αρ. 292 παρ. 1 του Π.Κ. - πλημμέλημα)"

trelokouneli
Διαβάστε Περισσότερα

Καμίνι η Κύπρος το Σαββατοκύριακο με 43 βαθμούς θερμοκρασία



Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκυρίακο για τους Κύπριους και τους χιλιάδες τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί μας, καθώς ο υδράργυροςετοιμάζεται να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, μετατρέποντας την ήδη ζεματισμένη ατμόσφαιρα σε πραγματικό καμίνι. Η άνοδος της θερμοκρασίας φαίνεται να οφείλεται στη θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που καταγράφονται αυτές τις μέρες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα δυσφορίας.

Στις 14.00 το απόγευμα στη Λευκωσία η Μετεωρολογική κατέγραψε 43 βαθμούς Κελσίου. Στους 37 η θερμοκρασία στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 34 στα ψηλότερα ορεινά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές τις δύο μέρες οι παράλιες περιοχές έχουν γεμίσει από κόσμο, ο οποίος θα σπεύσει σε μια ύστατη προσπάθεια να αναζητήσει λίγη δροσιά από την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις. Για εκείνους, βέβαια, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, μόνη παρηγοριά τα συστήματα κλιματισμού, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους προβλέπεται να «χτυπήσουν» κόκκινο.

papatzides
Διαβάστε Περισσότερα

70 νεκροί από τις πλημμύρες στο Αφγανιστάν



Τουλάχιστον 70 είναι νεκροί στο ανατολικό Αφγανιστάν εξαιτίας των πλημμύρων και των κατολισθήσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος της αφγανικής υπηρεσίας διαχείρησης εκτάκτων περιστάσεων. "Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από το περιφερειακά γραφεία μας περίπου 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Εκτιμούμε ότι περισσότερες από 1.000 οικογένειες έχουν πληγεί, ενώ οι αριθμοί μπορεί να αυξηθούν", δήλωσε ο Ματίν Εντρόκ. Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα να προσπαθούν να φτάσουν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Χθες Παρασκευή οι διεθνείς δυνάμεις που βρίσκονται στη χώρα δήλωσαν ότι βοήθησαν περισσότερους από 2.000 κατοίκους των επαρχιών Νανγκαρχάρ και Κουνάρ να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Διαβάστε Περισσότερα

Σύλληψη αστυνομικού με 203 κιλά ακατέργαστη κάνναβη




Χθες το απόγευμα, στην περιοχή του πολυκαταστήματος «The Mall» Αμαρουσίου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 32 ετών και δύο ημεδαποί, 39 και 44 ετών, ο τελευταίος Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία.

Από 4-μήνου περίπου περιήλθε στην Υ.Δ.Ν. πληροφορία για δύο Έλληνες, από τους οποίους ο ένας Αστυνομικός, οι οποίοι μεσολαβούσαν για την ανεύρεση αγοραστών σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που εισήγαγαν Αλβανοί, από την Αλβανία.

Μεθοδεύθηκε η προσέγγισή τους από συγκεκαλυμμένο Αστυνομικό, δήθεν ενδιαφερόμενο για αγορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και τελικά, συμφωνήθηκε αγοραπωλησία 200 κιλών, αντί 1000€ το κιλό, για τις απογευματινές ώρες της 30/7/2010, όπισθεν του «The Mall», όπου προσήλθαν οι δύο Έλληνες και οι δύο Αλβανοί, προμηθευτές της ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά τη στιγμή της συναλλαγής, Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. που επιτηρούσαν διακριτικά τον τόπο, επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Κατασχέθηκαν: Ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 203 κιλών και 150 γραμμαρίων. Ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Ένα περίστροφο 0,38" με έξι φυσίγγια. Τριάντα δύο φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων. Έξι κινητά τηλέφωνα. Το χρηματικό ποσό των 680€.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε.

mediasoup
Διαβάστε Περισσότερα

Απάντηση απ' τον Νίκο Χαρδαλία στο "Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα ο Βύρωνας!"


Η αλήθεια για τα δήθεν νέα δάνεια της περιόδου 2008-2010

Α. Το δάνειο των 12.203.763,20 ευρώ από την Eurobank, το οποίο παρουσιάζεται ως νέο, πρόκειται ουσιαστικά για συγκέντρωση όλων των παλαιοτέρων δανείων του Δήμου (παλαιών και νέων διοικήσεων) σε μια τράπεζα, μετά από σχετικό διαγωνισμό και με την αρωγή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χαρακτηρίζεται ψευδώς από την αξιωματική αντιπολίτευση ως κακοδιαχείριση, ενώ είναι ο ορισμός της ορθής οικονομικής διαχείρισης. Δηλαδή: αντί να χρωστά ο Δήμος σε διάφορες τράπεζες και να πληρώνει τόκους 7% και 8%, συγκεντρώσαμε όλες τις οφειλές του από παλαιότερα δάνεια (τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε έχει ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ, είτε δεν έχει καταψηφίσει!) σε μία τράπεζα και με μειωμένο επιτόκιο της τάξης του 2-3%.

Β. Όσον αφορά στα υπόλοιπα 3 δάνεια ύψους 8.328.000 ευρώ που αφορούν στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών, την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, η σύναψή τους έγινε με αφορμή την επιστροφή από το Υπουργείο Εσωτερικών των χρημάτων από τα παράνομα παρακρατηθέντα έσοδα της τελευταίας εικοσαετίας προς τους ΟΤΑ, και η ετήσια δόση αποπληρωμής τους έγινε σε πλήρη αντιστοιχία με το ετήσιο ύψος της δόσης επιστραφέντων ποσών. Οι αλήθειες τις οποίες ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είπε ποτέ είναι ότι
στην ψήφιση της σύναψης του Δανείου για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών ο ίδιος και η παράταξή του ΑΠΕΙΧΕ (αρ.απ.168/2009) και δεν το καταψήφισε,
τη σύναψη του δανείου για τις λειτουργικές δαπάνες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του Δημήτρης Δάρρας (12 χρόνια μέλος του Δ.Σ.) και Αικατερίνη Ζούκα (24 χρόνια μέλος του Δ.Σ.), την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ (αρ.απ.201/2009), και
τη σύναψη του δανείου για το μηχανολογικό εξοπλισμό την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ και ο ίδιος και όλη του η παράταξη (αρ.απ.169/2009)!!!
Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα για τον οποιοδήποτε…

Η αλήθεια για το δυνητικό τέλος

Από τον Ιούνιο του 2007, ξεκαθαρίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το δυνητικό τέλος που επιβάλλαμε θα καταργηθεί στο τέλος του 2009 και τα Δημοτικά μας τέλη θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2006. Πιστοί στις εξαγγελίες μας, εφαρμόσαμε όσα είχαμε δεσμευτεί και σήμερα τα δημοτικά τέλη βρίσκονται στα επίπεδα του 2006 και είναι τα χαμηλότερα σε όλη την περιοχή. Συγκεκριμένα:

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το δυνητικό τέλος και που εισπραχθήκαν μαζί με τα δημοτικά τέλη, έχουν χαρακτηριστεί ως ειδικό έσοδο και για αυτό διατίθεται αποκλειστικά και μόνο, είτε για την υποστήριξη δράσεων του Δήμου που δεν επιχορηγούνται από το κράτος, όπως η Δημοτική Συγκοινωνία, η Δημοτική Αστυνομία, τα ΚΕΠ, οι Σχολικοί Φύλακες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, είτε για την αγορά και αποζημίωση των ελάχιστων εναπομεινάντων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη μας, για την απόκτηση των οποίων κανένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν επιχορηγεί τους ΟΤΑ. Η ετήσια επιβάρυνση του κάθε νοικοκυριού από την επιβολή του δυνητικού τέλους ήταν 1 Ευρώ ανά τετραγωνικό, και όλες οι δαπάνες οι οποίες έγιναν για τη διάθεση των χρημάτων του δυνητικού τέλους ελέγχθηκαν από την Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διενεργεί το διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου μας!

Η επιβολή του Δυνητικού τέλους έχει χαρακτηριστεί οριστικά και αμετάκλητα ΝΟΜΙΜΗ από την Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν.2839/2000, η οποία και ελέγχει τελεσίδικα τη νομιμότητα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και που με την αριθμ. πρωτ. 23/8.12.2006 απόφασή της έχει κρίνει ΟΜΟΦΩΝΑ ως νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη τη σχετική απόφαση. Να σημειωθεί ότι Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής είναι Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Έκτοτε καμιά διοικητική πράξη από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ελέγχου νομιμότητας δεν έχει χαρακτηρίσει ως παράνομο το δυνητικό τέλος. Οι συμβουλευτικού και διαμεσολαβητικού χαρακτήρα αρχικές απόψεις του Συνηγόρου του Πολίτη βασίστηκαν σε ελλιπή στοιχεία για αυτό και με νεότερο έγγραφό του (με αριθ.πρωτ. 3285/5.11.2008) και με αφορμή τις μόλις τέσσερις (4) προσφυγές που έχουν γίνει στα διοικητικά δικαστήρια παραδέχεται ότι «…είναι θεμιτό ο Δήμος Βύρωνα να αναμένει τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων».

Η αλήθεια για τη δήθεν παρέμβαση του εισαγγελέα για τα οικονομικά του Δήμου Βύρωνα

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τέσσερα (4) χρόνια μετά την επιβολή του δυνητικού τέλους, οκτώ(8) μήνες μετά την κατάργησή του, επτά (7) μήνες μετά την αποστολή όλων των στοιχείων στις αρμόδιες ελεγκτικές και διοικητικές αρχές και σαφώς τέσσερις (4) μήνες πριν τις επικείμενες εκλογές, με προφανή σκοπό την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος για παραταξιακούς του λόγους, αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Ο Εισαγγελέας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του εύλογα ζήτησε τη διενέργεια εξέτασης και ως εκ τούτου κληθήκαμε τόσο υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και εγώ προσωπικά να υποβάλλουμε σχετικά υπομνήματα εξηγήσεων. Ουδέποτε οποιαδήποτε αρχή έχει ασκήσει την οποιαδήποτε δίωξη ή έχει ζητήσει τον οποιοδήποτε έλεγχο, προφανώς επειδή όλα τα στοιχεία που κατά καιρούς έχουμε προσκομίσει αποδεικνύουν το έωλο και αβάσιμο των καταγγελιών του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πόσο μάλλον όταν οι καταγγελίες αυτές βασίζονται σε ανυπόστατες λογιστικές αλχημείες και αόριστα, ψεύτικα και αβάσιμα επιχειρήματα, σε μια προσπάθεια παραπλάνησης της δικαιοσύνης και δημιουργίας εντυπώσεων. Το λόγο και την αιτία των συνειδητών συκοφαντικών και ψεύτικων στοιχείων που κατέθεσε με τη μηνυτήρια αναφορά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι μάρτυρές του, και με δεδομένα όλα τα στοιχεία που καταθέσαμε που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία τις πραγματικές του διαθέσεις, θα κληθεί σύντομα να εξηγήσει στα Ελληνικά Δικαστήρια, μετά τις σχετικές μηνύσεις που είμαι πλέον υποχρεωμένος να καταθέσω στην Ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου όσο και για ψευδορκία των μαρτύρων του.


Τι συνειδητά και κακόβουλα αποκρύπτει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ότι τα απολογιστικά στοιχεία του Δήμου για το 2007 και το 2008 (που αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου αλλά και στη διαχείριση των χρημάτων του δυνητικού τέλους και των δανείων), έχουν ελεγχθεί, υπερψηφισθεί και έχουν κριθεί νόμιμα ΟΜΟΦΩΝΑ από τη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου μας, και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο (2) εκπροσώπων της παράταξής του σε αυτήν, με τις 239/2008 και 214/2009 αντίστοιχες αποφάσεις της!!!
Ότι ο ίδιος προσωπικά και όλη του η παράταξη υπερψήφισαν στις 30-10-2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Απολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2007, που αφορούσε μάλιστα στον πρώτο χρόνο επιβολής, είσπραξης και διάθεσης του δυνητικού τέλους από τη δημοτική μας αρχή όπως σαφώς φαίνεται και στην αντίστοιχη απόφαση 406/2008 του Δημοτικού Συμβουλίου!!!
Ότι όλες οι Εκθέσεις τακτικού ελέγχου χρήσεως 2007 και 2008 από τους Ορκωτούς Ελεγκτές (διαφορετικούς για κάθε χρήση), που συνοδεύουν υποχρεωτικά τον ισολογισμό του Δήμου για τα αντίστοιχα έτη, έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου μας, ψηφισθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, δημοσιευθεί κατά το Νόμο, και αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής, και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μαζί με τους αντίστοιχους ισολογισμούς.

Ότι όλες οι αναλυτικές καταστάσεις Ταμειακού Απολογισμού Εσόδων χρήσεων 2007, 2008 και 2009 που συνοδεύουν τις αποφάσεις 406/2008, 378/2009, και 198/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούν στην έγκριση απολογιστικών στοιχείων οικονομικής διαχείρισης του Δήμου για τα παραπάνω έτη, απεστάλησαν για έλεγχο νομιμότητας (και εγκρίθησαν ΟΛΕΣ ως νόμιμες), τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με το άρθρ. 163 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, Ν. 3463/2006.
Ότι από τις 17/11 οι συνολικοί απολογιστικοί πίνακες δαπανών που αφορούν στη διαχείριση των δαπανών από το δυνητικό τέλος έχουν αποσταλεί προσωπικά από εμένα τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών (αρ. πρ. Ε22/17-11-2009), όσο και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (αρ.πρ. Ε21/17-11-2009), ζητώντας ενδελεχή έλεγχο και ακόμα και έκτακτο διαχειριστικό σε περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία μη σύννομης διαδικασίας. Παράλληλα, οι εν λόγω πίνακες έχουν χορηγηθεί σε όλες τις παρατάξεις, στο Συνήγορο του Πολίτη και σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την από 17/11 και με αρ.πρ.Ε23/2009 επιστολή μου!

Τέλος, με αφορμή την πρωτοφανή, ανήθικη, συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό μου μέσω στημένων, ανυπόγραφων, πανομοιότυπων δημοσιευμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας, μέσω συγκεκριμένων εφημερίδων, μέσω ανώνυμων ηχογραφημένων τηλεφωνικών κλήσεων και μέσω αναρτήσεων δήθεν ανωνύμων σε συγκεκριμένα blogs, θέλω να τονίσω ότι έχω προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί αυτής της θλιβερής, νοσηρής και πάνω από όλα ενορχηστρωμένης προσπάθειας σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου.

Η γκεμπελίστικης σύλληψης και φασιστικής λογικής προσπάθεια λάσπης προς το πρόσωπό μου, από τους μόνιμα ηττημένους στη συνείδηση και όχι μόνο του Βυρωνιώτικου λαού δεν θα περάσει! Η δημοτική μας αρχή, πιστή σε ξεκάθαρους όρους διαφάνειας, με ευθύνη, γνώση και οργανωμένο σχέδιο δράσης και έργων συνεχίζει την προσπάθειά της, έτσι ώστε ο Βύρωνας της προσφυγιάς και των δημοκρατικών αγώνων να μην επιστρέψει στην εποχή των εργολάβων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Συνεχίζει την προσπάθειά της για να πάει ο Βύρωνας μπροστά και μόνο μπροστά! Αντιστεκόμαστε στις πρωτοφανείς επιθέσεις λάσπης, πέρα από κάθε έννοια ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού! Η πόλη μας αλλάζει, οι πολίτες μας εμπιστεύονται, και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, σκληρά και υπεύθυνα!

Νίκος Γ. Χαρδαλιάς
Διαβάστε Περισσότερα

Ο Ρομπέν, ο "τζογαδόρος"..!



Ένας «Ρομπέν των Δασών» στο Λας Βέγκας μοιράζει στους φτωχούς τα χρήματα που παίρνει από τους πλουσίους! Πρόκειται για ένα τζογαδόρο που χρησιμοποιεί τις χαρτοπαικτικές του ικανότητες στα καζίνα και τα χρήματα που κερδίζει τα δίνει σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ο Ρομπέν, που επιμένει να μην αποκαλύπτει την ταυτότητά του, έχει φτιάξει και ιστοσελίδα όπου καλεί ανθρώπους να του μιλούν για τα οικονομικά τους προβλήματα ενώ όπως σημειώνει είναι διατεθειμένος να τους προσφέρει ως και 36.000 ευρώ.

Από τότε που ανέλαβε την αποστολή αυτή, έχει δώσει περισσότερα από 720.000 ευρώ σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η περίπτωση της οικογένειας Κέγκλερ, στους οποίους ο Ρομπέν προσέφερε το ποσό των 24.000 ευρώ, όσο δηλαδή χρειάζονταν για να αποπληρώσουν τη θεραπεία της μικρής τους κόρης που έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο.

Στα 40 του χρόνια, ο Ρομπέν αποφάσισε ότι έφθασε η ώρα να βοηθήσει όσους δεν περνούσαν ζωή χαρισάμενη όπως ο ίδιος. «Οι περισσότεροι μπορούν απλώς να ονειρεύονται την ποιότητα της ζωής μου: Ιδιωτικά τζετ να με μεταφέρουν στα καζίνα, σουίτες 80.000 τετραγωνικών.
Ηθελα να τους δώσω μια γεύση για το πώς είναι αυτή η ζωή» είπε. «Θα ήταν ευκολότερο να τους δίνω απλώς τα χρήματα, αλλά το ότι χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου στο μπλακ τζακ σημαίνει ότι κερδίζω τα χρήματα κάνοντας τη δουλειά μου».
Διαβάστε Περισσότερα

Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Ρωσία



Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι περίπου 240.000 άνδρες, 25.000 οχήματα και 226 αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν επιστρατευτεί στον αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε δασώσεις περιοχές της Ρωσίας.

"Με δεδομένες τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις, οι υπηρεσίες διάσωσης λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, ενώ η συμμετοχή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων επιτρέπει να βρίσκεται η κατάσταση υπό έλεγχο", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Διαβάστε Περισσότερα

Εγκυκλίους για το νέο ασφαλιστικό ετοιμάζει το Yπ. Εργασίας



Σειρά από διευκρινιστικές εγκυκλίους σχετικά με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό αναμένεται να αποστείλει στα ασφαλιστικά ταμεία εντός των επόμενων ημερών η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος είναι η ανακοπή του μεγάλου κύματος φυγής από την αγορά εργασίας ανεξαρτήτως πρόωρης ή πλήρους σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα. Με τις εγκυκλίους θα εξειδικεύεται ποιοι ασφαλισμένοι έχουν ώριμα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μπορούν να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια χωρίς να θίγονται από τις αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου «εφ'Α όλης της ύλης», προκειμένου να εξειδικεύσει τα χρονοδιαγράμματα και τον τρόπο εφαρμογής του νέου νόμου. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας θα συστήσει γραφείο και θα το στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις διατάξεις του νέου νόμου.

Με τους παραπάνω τρόπους η κυβέρνηση θα καταβάλει την ύστατη προσπάθειά της, προκειμένου να πείσει τους εργαζομένους να παραμείνουν στη δουλειά, ξεκαθαρίζοντας ποιες θα είναι τελικά και πώς θα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Δηλαδή την προσωποποίηση των περιπτώσεων εκείνων που οι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα φέτος και έτσι θα μπορούν να το εξασκήσουν στο μέλλον χωρίς καμιά επίπτωση ή το κατοχυρώνουν την προσεχή διετία και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τα ενδιάμεσα όρια πριν το 65ο έτος της ηλικίας.

Το σύστημα γίνεται «κεφαλαιοποιητικό» για όσους έχουν χαμηλές αποδοχές (είτε κρύβουν εισόδημα) και «αναδιανεμητικό» για όσους ασφαλίζονται με υψηλότερες αποδοχές. Oσοι ασφαλισμένοι έχουν φέτος τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση αλλά δεν πληρούν τα ηλικιακά όρια μπορούν να κατοχυρώσουν αυτό το δικαίωμα και να κάνουν χρήση των μεταβατικών διατάξεων. Θα εξέλθουν έτσι στη σύνταξη είτε με τα φετινά όρια ηλικίας είτε με τα όρια ηλικίας της προσεχούς διετίας (2011-12), μεταβατικό διάστημα κατά το οποίο θα συμπληρώσουν τις ελάχιστες ασφαλιστικές προϋποθέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα

Ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ στο Πακιστάν από την ΕΕ



Ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Πακιστάν για τα θύματα των πλημμυρών που προκάλεσαν οι μουσώνες.

Η βοήθεια περιλαμβάνει κυρίως σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, φάρμακα και τρόφιμα.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 870 ανθρώπους.
Διαβάστε Περισσότερα

Το Δημόσιο στην Αμερική και το Δημόσιο στην Ελλάδα



Oι πολίτες της Μπελ, μιας κωμόπολης στην Καλιφόρνια έξω από το Λος Αντζελες, εξανάγκασαν την περασμένη εβδομάδα σε παραίτηση τρεις αξιωματούχους του Δημοσίου, επειδή έπαιρναν υπερβολικές αμοιβές. Η «Los Αngeles Τimes» έθεσε στις 15 Ιουλίου το ερώτημα «Αξίζει 800.000 δολάρια ένας κυβερνήτης μιας πόλης;» , αλλά νομίζω ότι όλοι μας ξέρουμε την απάντηση.

Ο κόσμος είναι ήδη πολύ θυμωμένος με τις συντάξεις που εξασφαλίζουν τόσοι πολλοί αξιωματούχοι στην κεντρική και τοπική αυτοδιοίκηση. Αποτελεί όμως έκπληξη το ότι μερικοί από αυτούς λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές. Γεγονός το οποίο επιτείνει τη λαϊκή οργή. Και αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τα μπόνους των τραπεζιτών, είναι πολύ πιθανό να δούμε τους φορολογούμενους να αντιδράσουν έμπρακτα σε αυτήν την περίπτωση.

Η οργή για τα μπόνους των τραπεζιτών ήταν πολύ παροδικό φαινόμενο, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τη διάσωση με δημόσιο χρήμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Ωστόσο οι αμερικανοί πολίτες δείχνουν να σέβονται παρά να κατακρίνουν τις μεγάλες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα. Αλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις οι αμοιβές αυξάνονται όταν οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά.

Η δυναμική είναι διαφορετική στο Δημόσιο. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντισταθμίζουν σε ασφάλεια αυτό που χάνουν σε αμοιβή και ότι, κατά το πλείστον, αυτό είναι σωστό. Τώρα ανακαλύπτουν ότι αυτό ισχύει μόνο εν μέρει. Διότι οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν και απολύουν εργαζομένους μόνο ως ύστατο μέσο, ενώ, όπως καταγράφει η στατιστική, η ωριαία αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα είναι 27,73 δολάρια, ενώ στο Δημόσιο 39,81 δολάρια.

Για χρόνια έλεγαν στους πολίτες ιστορίες για το ότι οι συντάξεις θα προκαλέσουν την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών. Τώρα ανακαλύπτουν ότι και οι σημερινοί μισθοί του Δημοσίου επίσης στο ίδιο συμβάλλουν. Υποθέτω ότι μπορεί να γίνει επίκληση άγνοιας. Το οποίο δεν είναι περίεργο, καθώς μεγάλο τμήμα της δημόσιας διαχείρισης γίνεται από ιδιώτες. Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν ανησυχεί. Για χρόνια ο κόσμος έδειχνε βαθιά αδιαφορία για όλες τις πλευρές των δημόσιων και τοπικών οικονομικών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια, οι αμοιβές, οι συντάξεις. Η μόνη εξαίρεση ήταν οι φόροι, για τους οποίους όλοι ενδιαφέρονταν.

Ισως η λέξη αδιαφορία να είναι υπερβολική. Ισως απλώς ο κόσμος εμπιστευόταν το Δημόσιο για το ότι κάνει σωστά τη δουλειά του. Και αυτό είναι καιρός να αλλάξει.
Διαβάστε Περισσότερα

Συνυπεύθυνη και η ΔΕΗ για τη πυρκαγιά στην Αν.Αττική



Επεστράφη στο Πυροσβεστικό Σώμα η δικογραφία που αφορά την αναζήτηση των αιτίων για την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Η επιστροφή έγινε με εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος, αφού μελέτησε τη δικογραφία που του είχε υποβάλει το πυροσβεστικό σώμα, έκρινε ότι πρέπει να αναζητηθούν υπεύθυνοι από τη ΔΕΗ και να ληφθούν οι απολογίες τους σχετικά με τη διαχείριση του δικτύου της Επιχείρησης .

Στην εντολή του εισαγγελέα για επιστροφή της δικογραφίας και λήψη απολογιών δεν προσδιορίζονται πρόσωπα, αλλά δίνεται η εντολή στους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για τη διαχείριση των δικτύων της ΔΕΗ και από αυτούς να λάβουν απολογίες και να υποβάλλουν το σχετικό υλικό στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασίσει αν και σε ποιους θα απαγγείλει κατηγορίες.

enimerwsi
Διαβάστε Περισσότερα

Παιχνδία μυαλού...!



Πάρτε το πολύ 10 δευτερόλεπτα για να το κάνετε, διαφορετικά δεν θα πετύχει.
Δείτε μετά την απάντηση πιο κάτω

Μετρήστε πόσα ’F' έχει στο παρακάτω κείμενο :

+++++++++++++++++++++++++++
FINISHED FILES ARE THE RE-
SULT OF YEARS OF SCIENTIF-
IC STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS
+++++++++++++++++++++++++++

Μην πάτε παρακάτω εάν δεν έχετε τελειώσει το μέτρημα
ΟΚ?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Πόσα? Τρία?

Λάθος, έξι υπάρχουν – Χωρίς πλάκα!
Δείτε πιο πάνω και μετρήστε τα!
Η απάντηση είναι πιο κάτω…

Το μυαλό δεν μπορεί να επεξεργαστεί το ‘OF’
Φοβερό ε;
Όποιος μέτρησε έξι με την μία είναι ιδιοφυία,
τέσσερα η πέντε είναι σπάνιο, τρία είναι φυσιολογικός..
Λιγότερο από τρία αλλάζουμε γυαλιά!

asimonis
Διαβάστε Περισσότερα

Δολοφονία Γκιόλια: Οι τρεις αντιφάσεις της προκήρυξης



Στις αντιφάσεις που περιλαμβάνει η προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών, που μέσα από την ανάλυση του κειμένου και την αντιπαραβολή του με τα προηγούμενα επιχειρούν να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα για τη δομή της οργάνωσης.

Οι αναλυτές έχουν επισημάνει τρία βασικά σημεία στην επιχειρηματολογία του κειμενογράφου που έρχονται σε αντίφαση με άλλους ισχυρισμούς του στην προκήρυξη.

1 Η πρώτη αντίφαση βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν επιδιώκουν «παράπλευρες απώλειες», με την έννοια ότι δεν θα ρισκάρουν να πάθει το παραμικρό κάποιος που δεν αποτελεί στόχο τους, εντούτοις σε άλλο σημείο του κειμένου δεν διστάζουν να απειλήσουν τους πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες επιθέσεών τους: «Ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούν και να κινδυνεύσουν από επίθεσή μας άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ενός.. στόχου που δεν έχουν συμμετοχή στις επιλογές και τα βρώμικα συμφέροντά του, ακόμη και αν αυτό μας υποχρεώσει να ακυρώσουμε το σχεδιασμό μας», λένε. Λίγες γραμμές παρακάτω, ωστόσο, έρχεται η συμβουλή στους αυτόπτες μάρτυρες- στη λογική τής ομερτά- «η απάντησή τους σε κάθε ερώτημα να είναι μόνο μία: “Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...”, οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την Αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

2 Αντιφατική κρίνεται όμως και η επιχειρηματολογία για την επιλογή του συγκεκριμένου στόχου
. Ο συντάκτης της προκήρυξης, εκφράζοντας το σκεπτικό της τρομοκρατικής οργάνωσης, επιχειρεί να πείσει ότι το θύμα ήταν αυτό που έφταιγε λόγω συγκεκριμένων επιλογών επαγγελματικών και τρόπου ζωής. Ωστόσο, σε άλλο σημείο, η επιλογή του εκάστοτε στόχου χαρακτηρίζεται περισσότερο συμβολική: «Ενας αντάρτης πόλης δεν είναι ψυχρός εκτελεστής. Οταν επιλέξει να πυροβολήσει δεν χτυπά το πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί».

Θέμα επιλογών είχε θέσει και στο παρελθόν και η Αντικρατική Πάλη σε προκήρυξη που είχε στείλει αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δολοφονία του εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου: «Η εκτέλεσή του ήταν γι΄ αυτόν το θλιβερό τέλος μιας ακόμη πιο θλιβερής και επαίσχυντης επιλογής, που ο ίδιος είχε κάνει, αποφασίζοντας έτσι και για το τέλος του». Τα μέλη της Σέχτας, μάλιστα, είχαν χρησιμοποιήσει ακριβώς αυτή τη φράση για την «αιτιολόγηση» της εν ψυχρώ δολοφονίας του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.

3 Ασάφεια και αντιφάσεις πάντως επισημαίνουν οι αναλυτές της προκήρυξης και στο ιδεολογικό πεδίο. «Είναι σαφείς στους στόχους των επιθέσεων, ωστόσο είναι ασαφείς στις πολιτικές προτάσεις τους παρουσιάζοντας ουτοπικά σχήματα και μια “εικονική “ πολιτική πραγματικότητα».

Κι άλλα όπλα. Κατά την εκτίμηση των διωκτικών αρχών πάντως, τα όπλα που εμφανίζονται στη φωτογραφία η οποία συνόδευε την προκήρυξη δεν είναι τα μόνα που διαθέτουν οι τρομοκράτες της Σέχτας Επαναστατών. Θεωρούν ότι η οργάνωση θέλησε να δώσει ένα δείγμα της δύναμης πυρός που διαθέτει και δεν χαρακτηρίζουν τυχαίο το γεγονός ότι, για παράδειγμα, στη φωτογραφία δεν υπάρχουν χειροβομβίδες: η οργάνωση είχε χρησιμοποιήσει- ανεπιτυχώς- μία, στην πρώτη της επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού και κρίνεται απίθανο να είχαν στη διάθεσή τους αυτή τη μία και μοναδική. Είναι πεπεισμένοι πως και τα μέλη τη Σέχτας χρηματοδοτούνται από το περίφημο «επαναστατικό ταμείο», τον «κουμπαρά» στον οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και άλλες παράνομες πράξεις και χρησιμοποιούνται τόσο για τη διαβίωση μελών όσο και για την εξασφάλιση του οπλισμού από τις διαδρομές των λαθρεμπόρων.

«Ελληνες τρομοκράτες απειλούν τουρίστες»

«Ελληνες τρομοκράτες απειλούν να σκοτώσουν τουρίστες» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες στη βρετανική εφημερίδα «Τimes». Η τρομοκρατική ομάδα Σέχτα Επαναστατών προειδοποιεί στην προκήρυξή της, αναφέρει το δημοσίευμα, να μείνουν μακριά από την Ελλάδα και προειδοποιεί ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε νέες επιθέσεις. Παρατίθεται μάλιστα και απόσπασμα από την προκήρυξη: «Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον καταφύγιο για τον καπιταλισμό... Θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε πολεμική ζώνη». Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι η απειλή αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπ΄ όψιν μετά την πρόσφατη δολοφονία από τη Σέχτα του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στην κατάσταση που έχει προκληθεί από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων και την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση. «Μέσα σε αυτό το κλίμα», αναφέρεται, «έρχεται και η διατύπωση άλλης μιας τρομοκρατικής απειλής, την ώρα που η χώρα εφαρμόζει ένα σκληρό πακέτο μέτρων έπειτα από τη συμφωνία βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε.».

trelokouneli

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή το ν/σ για την ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο επανακαθορίζεται το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας.

Με τις νέες ρυθμίσεις μεταξύ άλλων:

– Προβλέπεται ένα ενιαίο εθνικό σύστημα παροχής υπηρεσιών για την προστασία και την ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας.

– Ορίζονται ως φορείς παροχής των υπηρεσιών ο ΕΛΓΑ, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι αλληλασφαλιστικοί συνεταιρσμοί και τα ταμεία αλληλοβοήθειας και η Διεύθυνηση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

– Επανακαθορίζονται οι σκοποί λειτουργίας του ΕΛΓΑ και σε αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Η ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής, η πρόσθετη και προαιρετική ασφάλιση αγροτών για κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού ζημιάς καλλιεργειών ή κινδύνων, η συμμετοχή της σε προγράμματα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της οικονομίας, ενώ αίρεται η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του ΕΛΓΑ σε τέκνα κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων χαμηλού εισοδήματος τα οποία φοιτούν σε σχολές (ΑΕΙ-ΤΕΙ) με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον γεωργικό τομέα.

– Καθιερώνεται υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛΓΑ για φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και ενώσεις προσώπων που έχουν την επκαρπία αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας. Επίσης ασφαλίζεται αυτοδίκαια και υποχρεωτικά, από τους οριζόμενους κινδύνους και παθήσεις, το σύνολο της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

– Επαναπροσδιορίζονται οι ασφαλισμένοι από τον ΕΛΓΑ φυσικοί κίνδυνοι, παθήσεις και ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν άμεσες ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή.

– Ορίζεται ότι στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ καλύπτονται οι άμεσες ζημιές.

– Το ανώτατο όριο αποζημίωσης που μπορεί ο ΕΛΓΑ να καταβάλλει στους δικαιούχους δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά ανά δικαιούχο τις 70.000 ευρώ.

– Επανακαθορίζονται οι πόροι λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

– Προβλέπεται ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να αποδειχθεί η καταβολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του παραγωγού.
Διαβάστε Περισσότερα

Κινητοποιήσεις από τους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας τη Δευτέρα



Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά και για την αδιαλλαξία των βιομηχανιών να βρουν τη «χρυσή» τομή με τους παραγωγούς, όπως τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας θα προχωρήσουν στο «κλείσιμο» των βιομηχανιών, αποτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά «φουλαρισμένα με ροδάκινα».

Σύμφωνα με τον κ. Κυραλίδη, στο Νομό λειτουργούν περί τις οκτώ συνεταιριστικές βιομηχανίες, μερικές εκ των οποίων οι Κρόνος, Δαναής, Σκό, Παυλίδης, Κονέξ και Κοβίτα, ενώ στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα, που, όπως διευκρίνισε, «είναι αποφασισμένοι να κατεβούν με τα τρακτέρ τους και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα φορτηγό» .

Οι παραγωγοί της Λάρισας αναμένεται να ακολουθήσουν την κίνηση των ροδακινοπαραγωγών Νομού Πέλλας, ενώ αυτοί σε Ημαθία δεν έχουν ακόμα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι.
Διαβάστε Περισσότερα

Εκλιπαρούν τον Χρυσοχοίδη να τους δώσει αστυνομική-φρουρά!



Από την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. -όπως τουλάχιστον αναφέρει το αρχηγείο της Αστυνομίας- ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας συνοδευόταν από έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη στις μετακινήσεις του, καθώς ουδέποτε το θύμα είχε ζητήσει να του παρασχεθούν αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας. Και μάλιστα βρέθηκε ο αστυνομικός από τον αριθμό κυκλοφορίας της ιδιωτικής μοτοσικλέτας του.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο αστυνομικός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνόδευε τον 37χρονο δημοσιογράφο επειδή ήταν φίλοι από παλιά και γνωρίζονταν από το χώρο του αθλητισμού και όχι επειδή πληρωνόταν, δεν είχε πάει να καταθέσει ούτε μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο» για να το πράξει.

Για τον αστυνομικό, που είναι αποσπασμένος στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ισχυρισμοί ευσταθούν ή υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ θα ελεγχθούν και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Οσον αφορά το δεύτερο μοτοσικλετιστή, φέρεται να είναι ιδιώτης και να μην έχει σχέση ούτε με την Αστυνομία ούτε με κάποια εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μελετούν με πολλή προσοχή την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία φαίνεται πως ενίσχυσε τον φόβο, δεδομένου ότι από χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε και καινούργιες αιτήσεις για παροχή ασφάλειας, αλλά και αιτήσεις που αφορούν την ενίσχυση των υπαρχουσών αστυνομικών δυνάμεων όσων τις διαθέτουν.Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δόθηκαν και εντολές για μέτρα αυτοπροστασίας στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

tolimeri

Διαβάστε Περισσότερα

Κι άλλη γκάφα απ΄ τον "τρο-μα-κτικό"!



Τώρα στέλνει και δημοσιογράφους με έμφραγμα στα νοσοκομεία!

Καλά ρε Δούσαρε, πόσο άσχετος μπορεί να είσαι τελικά...;

Θέλεις να "στείλεις" τον Κουίκ πριν της ώρας του;

Και δεν φτάνει που βγάλατε ότι είναι στην εντατική με έμφραγμα,
βγάλατε ότι έκανε και εισαγωγή στο Αλεξάνδρας...!

Δηλαδή πάλι καλά να λέμε που δεν τον βγάλατε τον άνθρωπο ότι γεννάει κιόλας
(αφού το 99% του Αλεξάνδρας είναι γυναικολογικό)!

Ευτυχώς που βγήκε και σας διέψευσε και με χιούμορ μάλιστα...

Τελικά όλοι οι τρο-μα-κτικοί σου "φίλε", μάλλον ό,τι γράφουν το γράφουν στην τύχη....!

Monkey-boy, χάνεις την μπάλα....!
Διαβάστε Περισσότερα

Στην τροχιά μίας σφαίρας..!



Εντυπωσιακές φωτογραφίες συνέλαβε ο φακός του Αμερικανού καλλιτέχνη Άλαν Σάιλερ. Με ειδική φωτογραφική μηχανή και φλας, ο Άλαν Σάιλερ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τη στιγμή που μία σφαίρα προσκρούει σε διάφορα αντικείμενα και τα καταστρέφει. Δείτε όλες τις φωτογραφίες...



Ο 54χρονος καλιφορνέζος με ειδική επεξεργασία κατάφερε να αιχμαλωτίσει μια σειρά από αντικείμενα κατά τη διάρκεια επαφής τους με μια σφαίρα.


Τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά. Λουλούδια, φρούτα, ένα μπουκάλι βότκας αλλά ακόμα και καλαμάκια γίνονται «σουρωτήρι».


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και με απαραίτητη βοήθεια τη φωτογραφική μηχανή του καλλιτέχνη.


Την έστησε σε απόσταση μόλις 20 εκατοστών και κατάφερε να μας παρουσιάσει αυτές τις καταπληκτικές εικόνες. Το φλας είναι περίπου 0,5 μικροδευτερόλεπτο σε διάρκεια και τρέχει σε 17.000 βολτ!


Διαβάστε Περισσότερα

"Οι Έλληνες που δε γνώρισε ο ΓΑΠ...!"

…γι’ αυτό θέλει να κάνει την Ελλάδα νεοοθωμανική αποικία.

Έξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσαν Τσετσένοι τρομοκράτες σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Μπεσλάν –όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 350 άτομα, μεταξύ των οποίων και 155 μικρά παιδιά–, ένα νεόδμητο σχολείο στην πόλη αυτή της Βόρειας Οσετίας θα θυμίζει σε όλους την ηρωική πράξη του 74χρονου ομογενή δάσκαλου γυμναστικής, Γιάννη Κανίδη, που εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες.

Ο πολυαγαπημένος σε όλους Έλληνας δάσκαλος –ο μεγαλύτερος σε ηλικία όμηρος των τρομοκρατών– σκοτώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 υπερασπιζόμενος τα παιδιά που λάτρευε. Ο Γιάννης Κανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σχολείο, όπου γενιές και γενιές μεγάλωσαν στα χέρια του. Το νήμα της ζωής του έκοψαν οι σφαίρες των τρομοκρατών στο γυμναστήριο του σχολείου, όταν ο ίδιος προσπάθησε να τους εμποδίσει να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά για να ανατινάξουν το σχολικό συγκρότημα.

Φέτος στις 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Μπεσλάν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου σχολείου – οικοτροφείου, αθλητικής κατεύθυνσης, που θα φέρει το όνομα του Γιάννη Κανίδη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Πραβομπερεζνί της Βόρειας Οσετίας.

Το σχολείο κατασκευάζεται με συγχρηματοδότηση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Νορβηγίας. Πριν από λίγες ημέρες, το Μπεσλάν επισκέφθηκαν διπλωμάτες των πρεσβειών των δύο χωρών στη Ρωσία, για να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών. Η αντιπροσωπεία, μαζί με τον επικεφαλής της περιοχής Πραβομπερεζνί, Ρουσλάν Νταούροφ, επισκέφθηκαν την «Πόλη των Αγγέλων», όπου κατατέθηκαν λουλούδια στο μνημείο «Το Δέντρο της Θλίψης», αλλά και το μαρτυρικό σχολείο.

Το σχολείο – οικοτροφείο «Γιάννης Κανίδης» έχει σχεδιαστεί για να υποδεχτεί 200 μαθητές. Το οικοτροφείο θα μπορεί να φιλοξενεί 72 παιδιά, ενώ έχουν προβλεφθεί μεγάλοι χώροι άθλησης. «Πρόκειται για ένα πολύ καλό σχολείο, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές», τόνισε ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Ελλάδα στη Μόσχα, Δημήτριος Σκαούτας. «Από την ποιότητα των εργασιών φαίνεται ότι οι οικοδόμοι εργάστηκαν από την καρδιά, δεν φείδονταν ούτε δύναμη, ούτε χρόνου. Ως εκπρόσωποι των δωρητριών – χωρών, ανυπομονούμε να δούμε τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών στα επίσημα εγκαίνια του ιδρύματος», πρόσθεσε.

olympia


Διαβάστε Περισσότερα

"Υμνοι' αμερικανικής εφημερίδας για τρία ελληνικά νησιά



Σε σημερινό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» αναφέρεται στα τρία «μυστικά νησιά της Ελλάδας», τη Σάμο, την Πάτμο και την Αμοργό χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα «διαμάντια που δεν έχουν αλλοιωθεί».

Η αμερικανική εφημερίδα προτείνει μάλιστα στους αναγνώστες της να επιλέξουν τα ελληνικά αυτά νησιά για τις φετινές τους διακοπές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τρία αιγαιοπελαγίτικα νησιά, όπου «ο μαζικός τουρισμός δεν έχει αλλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους».

Οι φυσικές ομορφιές, οι ειδυλλιακές παραλίες, τα πατροπαράδοτα προϊόντα, τα εντυπωσιακά μοναστήρια, οι νόστιμες λιχουδιές, και η απλότητα των ανθρώπων είναι μερικά χαρακτηριστικά των μικρών αυτών νησιών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Φυσικά γίνεται αναφορά και στη φημισμένη Μύκονο και στη μαγευτική Σαντορίνη σημειώνοντας ωστόσο ότι «ευτυχώς για σας υπάρχουν περισσότερα από 6.000 νησιά και νησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα» και μόνο «78 απ΄ αυτά έχουν πάνω από 100 κατοίκους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία».

silvercity
Διαβάστε Περισσότερα

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα ο Βύρωνας!



Eξελίξεις έχουμε στον Δήμο Βύρωνα…Τελικά το ζήτημα των οικονομικών και ειδικά των δανείων του Δήμου έφθασε στη Δικαιοσύνη και όλες οι καταγγελίες βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του ανακριτή και του εισαγγελέα, αφού στην προανάκριση που έχει ήδη ξεκινήσει ζητούμενο είναι αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για παράνομες πράξεις που αφορούν την επιβολή, τη χρέωση, την είσπραξη, τη λογιστική τακτοποίηση και εν τέλει τη διάθεση, για τα έτη 2007-9 ανταποδοτικού-δυνητικού τέλους, ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, όπως σαφώς αναφέρεται και στο από 7-1-2008 πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Αφορμή για την παρέμβαση της δικαιοσύνης και του αρμόδιου εισαγγελέα, στάθηκε η μηνυτήρια αναφορά από τις αρχές Ιουνίου (1-6-2010), με πλήθος στοιχείων που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κόνσουλας, και η οποία περιείχε πλήθος στοιχείων και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «όχι για να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή, ή να προσωποποιήσει πολιτικές διαφωνίες, αλλά έχοντας υποχρέωση εκ του θεσμικού του ρόλου ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι εφόσον περιήλθαν σε γνώση του επίσημα στοιχεία επιβαρυντικά για τη Δημοτική Αρχή, τα οποία έλαβε μετά από καθυστέρηση μηνών και μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να τα δώσει, με τη συνδρομή εισαγγελικής παραγγελίας (!!!) η πλέον υπεύθυνη, έντιμη και αξιόπιστη πράξη απέναντι στους δημότες, ήταν να τα διαβιβάσει προς διερεύνηση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά την οικονομική κατάρρευση του Δήμου προανήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Ν. Χαρδαλιάς, με «διάγγελμά» του λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραετίας του, κατά τη διάρκεια της οποίας, παράλληλα με την επιβολή και είσπραξη παράνομων δημοτικών τελών ύψους 10.000.000 ευρώ, προχώρησε στη λήψη και άλλων επαχθών δανείων άνω των 20.000.000 ευρώ, υποθηκεύοντας το μέλλον της Πόλης.

Είναι αναγκαίο γι’ αυτό να θυμίσουμε και τη φράση που είπε ο δήμαρχος την Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 μετά από 8 χρόνια παραμονής του στο δημαρχιακό θώκο, μιλώντας προς δημοτικές παρατάξεις του Δήμου καθώς και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την κατάρρευση των οικονομικών του Δήμου και την επερχόμενη αδυναμία του να αντεπεξέλθει στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του.

«Βρισκόμαστε -είπε- σε μια κατάσταση που όμοιά της ο Δήμος δεν έχει ζήσει ποτέ...» και δύo εβδομάδες αργότερα συγκαλεί με κατεπείγουσες διαδικασίες το Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκρίνει ένα ακόμη δυσβάστακτό δάνειο, το οποίο θα προστεθεί στη λίστα των δανείων που πήρε τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη τετραετία, υποθηκεύοντας δημοτική περιουσία στις τράπεζες, δεσμεύοντας τα μελλοντικά έσοδα του δήμου για την εξόφληση των δανείων που έχει κατά συρροή πάρει!!

Θα πρέπει πάντως να επισημάνουμε ότι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας επλήγησαν άγρια από τα
σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης
Ε.Ε.-ΔΝΤ, όμως φαίνεται ότι ειδικότερα οι δημότες του Βύρωνα έχουν έναν παραπάνω λόγο να ανησυχούν. Αντιλαμβάνονται ότι ο Δήμος ακολουθεί την τροχιά της χώρας, βυθισμένος σε δάνεια και υποχρεώσεις στα οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, οδεύοντας στα νύχια του μηχανισμού εξυγίανσης του «Καλλικράτη», προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει τις βασικές υπηρεσίες στους δημότες και να καταβάλει το μισθό στους εργαζόμενους.

Όλοι στο Δήμο τώρα συνειδητοποιούν ότι οι δημότες στον Βύρωνα βρίσκονται αγκαλιά με τα
δάνεια… χορεύοντας με τη γαλάζια δημοτική αρχή που φαίνεται να έχει χάσει κάθε έλεγχο στη
διαχείριση των οικονομικών. Συνειδητοποιούν ότι τώρα ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει και
μάλιστα ακριβά αυτά τα λάθη της γαλάζιας δημοτικής αρχής και αντιμετωπίζουν το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου με ψυχραιμία, αναζητώντας για την επόμενη μέρα πρόσωπα που με υπευθυνότητα, εντιμότητα και αξιοπιστία θα δώσουν λύσεις ουσίας με κοινωνική ευαισθησία, πρόσωπα που γνωρίζουν και τα οποία μπορούν να εμπιστευθούν.

Τέλος να σημειώσουμε ότι αυτό που στην κυριολεξία οργίζει τους κατοίκους της πόλης είναι
η υποτίμηση της νοημοσύνης τους από τον δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος, τη στιγμή που
ο δανεισμός αγγίζει το 100% των ετήσιων τακτικών εσόδων του Δήμου, προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να περισωθεί… Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάει για νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική του δήμου, προσπαθώντας από το παρασκήνιο να αποσείσει τις ευθύνες του και να τις φορτώσει στην κυβέρνηση.

«Δεν θυσιάζουμε τις επόμενες γενιές για τις επόμενες εκλογές», λέει σε δηλώσεις του ο γαλάζιος δήμαρχος, μιλάει για δήθεν «νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική», για δήθεν «επιβολή του (σ.σ. παράνομου) δυνητικού-ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να αποφευχθεί ο δανεισμός», προσπαθώντας ταυτόχρονα, να πείσει τους δημότες ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που ζούνε, αλλά αυτή που παρουσιάζει ο ίδιος με επικοινωνιακά τεχνάσματα, φανταχτερές φιέστες, “ζεστά” λόγια και γυαλιστερά χαμόγελα.

- Τα 20 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνούν τα δάνεια (μόνο για τα έτη 2008-10), τη στιγμή που τα
συνολικά ετήσια τακτικά έσοδα του Δήμου φθάνουν μόλις 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κανένας δεν γνωρίζει το πραγματικό χρέος και τα «κρυφά ελλείμματα» του Δήμου!! Ενδεικτικά το ακριβές ποσό δανείων για την περίοδο 2008-10 είναι: 20.531.763,20 ευρώ, ενώ τα τακτικά έσοδα για το 2008 ανήλθαν στο ποσό των 24.638.214,70 ευρώ.

- Το 1 εκατομμύριο ευρώ άγγιξαν μόνο οι τόκοι που πλήρωσε ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες, το
έτος 2008!!! Το ποσό θα καταστεί δυσβάσταχτο τα επόμενα χρόνια, λόγω των νέων επαχθών δανείων που πήρε η Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Το ακριβές ποσό τόκων το 2008 ήταν 935.446,38 ευρώ. Ο ισολογισμός του 2009 δεν έχει δημοσιευθεί.

- Αν κριθεί οριστικά παράνομο ότι το επιβληθέν για τα έτη 2007-9 ανταποδοτικό τέλος ύψους
περίπου 10.000.000 ευρώ, η επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων στους δημότες δημιουργεί ένα ακόμη βάρος πρόσθετο στο δανεισμό των 20.000.000 €.

toponitki
Διαβάστε Περισσότερα

Αρχαιολογικός χώρος ή σκουπιδότοπος...;



Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έχει δαπανήσει το υπουργείο Πολιτισμού για τη συντήρηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Βούντενης Αχαΐας. Ωστόσο, δίπλα λειτουργεί ΧΥΤΑ που αποτρέπει τις επισκέψεις στον χώρο. «Ουδείς τουρίστας πρόκειται να πάει πίσω από τα απορριμματοφόρα και περνώντας από τα βουνά των σκουπιδιών με την έντονη δυσοσμία και τα μαύρα υγρά στον παρακείμενο χείμαρρο» λένε οι κάτοικοι.

Το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων επρόκειτο να εξεταστεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ωστόσο προέκυψε πως ο φάκελος δεν είναι πλήρης και έτσι αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται, το 1993 άρχισε να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ σε απόσταση 1,5 χιλ. από κατοικημένες περιοχές και έως το 1998 η λειτουργία του πληρούσε τους περιβαλλοντικούς όρους.

«Σταδιακά όμως, λόγω της μη καθημερινής κάλυψης των σκουπιδιών και της ανεξέλεγκτης απόρριψης κάθε είδους υλικού, άρχισαν τα προβλήματα. Τα σκουπίδια μένουν άταφα επί μήνες και μόνο μετά από κινητοποιήσεις στα τοπικά ΜΜΕ φιλοτιμούνται να τηρήσουν για λίγες μόνο μέρες τον βασικό κανόνα της ταφής. Οι τόνοι των άταφων σκουπιδιών συντηρούν πλήθος γλάρων, χάσκουν στα πρανή των παλιών ταμπανιών, δημιουργούν ασταθές υπόβαθρο με κίνδυνο κατολισθήσεων, το καλοκαίρι έχουμε συχνά φαινόμενα αυτανάφλεξης. Η εικόνα θυμίζει ‘ελεγχόμενη’ χωματερή.

Σε απόσταση 500 μέτρων υπάρχει το τεράστιο μυκηναϊκό νεκροταφείο με πολλούς ανασκαμμένους θαλαμωτούς τάφους και τάφους μνημειακής αρχιτεκτονικής, το μεγαλύτερο του είδους του, τεράστιας αξίας, αναγνωρισμένο από το ΥΠΠΟ από το 1992, οργανωμένο με κοινοτικά χρήματα ως αρχαιολογικό πάρκο».

Συνήγορος των επιχειρημάτων των κατοίκων είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Θωμάς.

Ο δήμος Πατρέων εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο, Αν. Φούρα. Βασικό επιχείρημα είναι πως ο ΧΥΤΑ διαθέτει «την πλέον σύγχρονη υποδομή περίφραξης και περιφρούρησης του χώρου, ζύγιση και έλεγχο των εισερχομένων φορτίων απορριμμάτων, γραφεία και χώρους εξυπηρέτησης του προσωπικού, οδικό δίκτυο πρόσβασης στον χώρο, δίκτυα ύδρευσης και πυρόσβεσης, δίκτυα τηλεφώνου και ηλεκτροφωτισμού, μετεωρολογικό σταθμό και εξοπλισμένο βιοχημικό εργαστήριο».
Διαβάστε Περισσότερα

Ένοπλη ληστεία αρτοποιείου στην Παλλήνη μπροστά σε παιδιά



Τον τρόμο έζησαν το βράδυ της Πέμπτης υπάλληλος αρτοποιείου στην Παλλήνη και τα δύο μικρά παιδιά του ιδιοκτήτη, όταν ένοπλος ληστής εισέβαλε στον φούρνο. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την δραματική προσπάθεια της κοπέλας να αποτρέψει τον δράστη, μπροστά στα μάτια των έντρομων παιδιών. Στο βίντεο-ντοκουμέντο διακρίνεται ο ληστής να μπαίνει στο φούρνο και να κατευθύνεται στο ταμείο και να αρπάει απ’ την ταμειακή μηχανή, όσα χρήματα είχε μέσα.

Στη συνέχεια αδιαφορώντας πλήρως για τα δύο παιδιά που ήταν πίσω από τον πάγκο, έβγαλε από την τσέπη του ένα όπλο και ζήτησε από την υπάλληλο και άλλα χρήματα απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει. Η νεαρή υπάλληλος προσπάθησε να τον εμποδίσει και του έπιασε το χέρι, αλλά εκείνος παρόλο που το ένα παιδί στεκόταν δίπλα της, την απείλησε και πάλι με το όπλο, ζητώντας της και άλλα χρήματα. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, η νεαρή γυναίκα κρύφθηκε πίσω από τον πάγκο και προσπάθησε να καλυφθεί με έναν κουβά.

Όταν ο ληστής αντιλήφθηκε, ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα, έβαλε και πάλι το όπλο στην τσέπη και έφυγε από το κατάστημα τρέχοντας. Τότε η ταμίας πάτησε τον μπουτόν του συναγερμού και κάλεσε την Αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη σε φούρνο της Παλλήνης λίγο μετά της 21:00. Οι αστυνομικοί που πήραν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, εκτιμούν ότι ο δράστης έχει διαπράξει και άλλες ληστείες στην περιοχή.

anatolikiattiki
Διαβάστε Περισσότερα

Μεγάλη μάχη δίνουν πυρσβέστες και στρατός με τις φλόγες στη Ρωσία



Χιλιάδες πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από το στρατό αγωνίζονται σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περίπου 30 ανθρώπους και έχουν ερημώσει ολόκληρα χωριά στη δυτική Ρωσία ύστερα από ένα χωρίς προηγούμενο καύσωνα με θερμοκρασίες που τις τελευταίες ημέρες έφθασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν 16.000 πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από 56 ελικόπτερα και αεροσκάφη καθώς επίσης περίπου 2.000 στρατιώτες.

Οι πυρκαγιές μαίνονται σε δασώσεις εκτάσεις στην περιοχή της Μόσχας και τις γύρω περιοχές, δήλωσε στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 400 φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται σήμερα σε έκταση περίπου 1.200.000 στρεμμάτων, ενώ 387 φωτιές κατεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότεροι από 670 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν



Στους 672 ανήλθε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών στο Πακιστάν ενώ τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να προσεγγίσουν τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Οι ποταμοί υπερχείλισαν εξαιτίας των κατατρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν οι μουσώνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες χωριά, να παρασυρθούν γέφυρες, να προκληθούν καταστροφές σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, να αποκλειστούν δρόμοι και να καλυφθούν από τα νερά τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η επαρχία Χαϊμπέρ-Παχτούβκουα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 635 άνθρωποι και 400.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, για ν΄αποτραπεί μια "μεγαλύτερη ανθρωπιιστική καταστροφή.
Διαβάστε Περισσότερα

Η Google ετοιμάζει online gaming..



Δυναμικά σκοπεύει να μπει η google στην μάχη των online παιχνιδιών με σκοπό να ανταγωνιστεί το Facebook..

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google έχει επαφές με αρκετές εταιρίες ανάπτυξης video games για τη δημιουργία μίας νέας online υπηρεσίας με σκοπό να ανταγωνιστεί το Facebook, που είναι πολύ δημοφιλές ακόμα και στα παιχνίδια που προσφέρει στους χρήστες του.

Ανάμεσα στις εταιρίες που συζητάνε με τη Google είναι και η Zynga που έχει κατασκευάσει το δημοφιλές FarmVille κι έχει επενδύσει ήδη ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πληροφορίες για την ώρα, δεν επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά, όμως ίσως τις επόμενες εβδομάδες γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις.

trelokouneli
Διαβάστε Περισσότερα

"Στην πισίνα του Miramare..."



Πάνω από 1.000 άτομα σε κρητικό γλέντι στην πισίνα του Miramare. Ο πρωθυπουργός χόρεψε για λίγο και κάθισε στη συνέχεια στο τραπέζι (φωτογραφία αποκλειστική του Ν-Ν) ανάμεσα στους Φίλιππο Πετσάλνικο, πρόεδρο της Βουλής, το Μιχάλη Καρχιμάκη, που 'ταν πάντα δίπλα του, το νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα, τον πρώην υπουργό Σταύρο Μπένο και βουλευτές του νησιού.

Από το τραπέζι έλειπε και σχολιάστηκε από τους Πασόκους ο πρώην υπουργός Μ. Σκουλάκης.

Μαζί με τον πρωθυπουργό και η σύζυγος του Άντα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και υπό τους ήχους της κρητικής λύρας ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε γιατί το πρόγραμμα του ξεκινάει από τις 6:30 το πρωί με ασκήσεις στο γυμναστήριο και στη συνέχεια κωπηλασία...

nonews-news
Διαβάστε Περισσότερα

Ρε πάτε καλά εσείς στο Σκάι; - Αλαφούζος, σε χτύπησε η ζέστη;



Ηταν στραβό το κλίμα στον ΣΚΑΪ, τόφαγε κι ο γάϊδαρος! Χθες ανακοινώθηκαν όχι μία, όχι δυο, όχι τρεις, αλλά τέσσερις απολύσεις δημοσιογράφων!

Kαι οι τέσσερις είναι γυναίκες, οι περισσότερες μητέρες ανηλίκων! Δυο από την τηλεόραση και δύο από το ραδιόφωνο.

Δεν φτάνει που στο κανάλι του Φαλήρου έχουν μείνει τρεις κι ο κούκος και οι ρεπόρτερ έχουν γίνει "λάστιχο" για να προλαβαίνουν όλα τα θέματα, ήρθαν τώρα και οι απολύσεις να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.

Ετσι όπως πάει το πράγμα, στο τέλος όλα τα ρεπορτάζ θα τα κάνει ο ίδιος ο Αλαφούζος!

Πράγμα που του αρέσει πολύ, αν θυμηθούμε τα ρεπορτάζ που έκανε από το ελικόπτερο στην
τελευταία πυρκαγιά...

veto300
Διαβάστε Περισσότερα

Σε φυλακή των ΗΠΑ ο ύποπτος για τη διαρροή εγγράφων και βίντεο στο WiKiLeaks



Σε φυλακή των ΗΠΑ, από το Κουβέι όπου κρατούνταν, μεταφέρθηκε ο Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks τα απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε το Πεντάγωνο.

Σε φυλακή των ΗΠΑ, από το Κουβέι όπου κρατούνταν, μεταφέρθηκε ο Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks τα απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε το Πεντάγωνο

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ έφτασε στη στρατιωτική βάση του Κουάντικο, στη Βιρτζίνια, χθες βράδυ μετά τη μεταφορά του φακέλου του από αμερικανική φυλακή στο Κουβέιτ, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός στρατιώτης κατηγορήθηκε στις αρχές Ιουλίου για παραβίαση του στρατιωτικού κώδικα. Φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks ένα βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί μία επίθεση με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού το 2007 που προκάλεσε το θάνατο δύο υπαλλήλων του πρακτορείου Reuters και πολλών άλλων ανθρώπων στη Βαγδάτη.

Ο στρατιώτης κατηγορείται επίσης ότι διέρρευσε στο WiKiLeaks 150.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα, 50 από τα οποία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ έφτασε στη στρατιωτική βάση του Κουάντικο, στη Βιρτζίνια, χθες βράδυ μετά τη μεταφορά του φακέλου του από αμερικανική φυλακή στο Κουβέιτ, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός στρατιώτης κατηγορήθηκε στις αρχές Ιουλίου για παραβίαση του στρατιωτικού κώδικα. Φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks ένα βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί μία επίθεση με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού το 2007 που προκάλεσε το θάνατο δύο υπαλλήλων του πρακτορείου Reuters και πολλών άλλων ανθρώπων στη Βαγδάτη.

Ο στρατιώτης κατηγορείται επίσης ότι διέρρευσε στο WiKiLeaks 150.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα, 50 από τα οποία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

papatzides
Διαβάστε Περισσότερα

Τροπολογία του υπ. Εσωτερικών για τους υπερχρεωμένους δήμους


Το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί σε αρκετούς υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, υποχρέωσε το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει σήμερα τροπολογία στο νομοσχέδιο «για τις δαπάνες των υποψηφίων και συνδυασμών στην αυτοδιοίκηση», με την οποία χαλαρώνει σχετικώς το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του νόμου για τη δανειοδότηση των δήμων.

Με την τροπολογία προβλέπεται ότι «εφόσον διαπιστώνεται ότι τα χρήματα αφορούν στην εξόφληση μισθοδοσίας και την κάλυψη ανελαστικών δαπανών των δήμων, να αποδίδονται γι΄ αυτό το σκοπό και να μην παρακρατούνται» από τρίτους ή όπως συμβαίνει στον Πειραιά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν ότι το υπουργείο με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου που αφορά στα οικονομικά των δήμων και τη σχετική ρύθμιση περί εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων επιχειρεί να προστατέψει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τέτοια φαινόμενα.

Επίσης, πρόσθεσαν ότι υπερχρεωμένοι ορίζονται οι δήμοι που το συνολικό κόστος από τα τοκοχρεολύσια υπερβαίνει το 60% επί των τακτικών εσόδων ή ετήσια τοκοχρεωλυτική τους δόση αγγίζει το 29% των ετήσιων τακτικών εσόδων και σημείωσαν ότι αυτοί οι δήμοι θα βοηθηθούν έως και το τέλος της χρονιάς.
Διαβάστε Περισσότερα

Η Κίνα «κλείδωσε» έξω την Google




Οι Κινέζοι πολίτες δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της έχουν σχεδόν μπλοκαριστεί ολοκληρωτικά στην Κίνα και μόνο η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail φαίνεται ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Η μηχανή αναζήτησης της Google έχει μπλοκαριστεί πλήρως, ενώ λειτουργούσε κανονικά τις τελευταίες ημέρες. Στις αρχές του Ιουλίου είχε ανακοινωθεί ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας της Google στη χώρα. Λίγες ημέρες αργότερα εκπρόσωπος του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφόρησης εξήγησε ότι η Google συμφώνησε να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία περί λογοκρισίας.

newsblog


Διαβάστε Περισσότερα

Ερευνα για το σχέδιο συγχώνευσης της Olympic Air με την Aegean Airlines



Την έναρξη έρευνας σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, με βάση τον κοινοτικό κανονισμό για τις συγκεντρώσεις της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι «η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις».

Η Επιτροπή διατυπώνει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και την παροχή υπηρεσιών εδάφους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία 90 εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τις 7 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή σε σημαντικό τμήμα αυτού.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν μια ανταγωνιστική επιλογή αεροπορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσον αφορά τόσο τους ναύλους όσο και τις διαδρομές, ιδίως σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας».
Διαβάστε Περισσότερα

Σύλληψη τριών κτηνοτρόφων για τη φωτιά στη Σάμο



Τρεις κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν απόψε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που μετέβη χθες το βράδυ στη Σάμο, κατηγορούμενοι για εμπρησμό σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κοκκάρι και τέθηκε σήμερα το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν γίνει γνωστά από την Πυροσβεστική, ο ένας από τους τρεις ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι άλλοι δύο ακόμη εξετάζονται. Και οι τρεις είναι κάτοικοι της περιοχής και την ξέρουν πολύ καλά.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν για ποιο λόγο έβαλαν τη φωτιά, ενώ σημειώνεται πως ο ένας από τους τρεις είχε συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν και είχε καταδικασθεί για εμπρησμό.

Επίσης, ερευνάται πληροφορία που αναφέρει ότι ο ίδιος πιθανόν να εμπλέκεται και σε άλλους εμπρησμούς στο νησί.

Ο κτηνοτρόφος που ομολόγησε έδειξε ακριβώς στους αξιωματικούς το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο έβαλαν τη φωτιά, ενώ και οι τρεις θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα

Ο μικρός παράδεισος (που θα μπορούσαμε να γίνουμε)



Κοιτάζω, μέσα από γυαλιά ηλίου, τα λιπαρά πλήθη των παραθεριστών, των «λουομένων»: είμαστε θορυβώδης λαός, σωματικά και συμπεριφορικά απελεύθερος, χωρίς εμφανή συμπλέγματα, χωρίς αυστηρούς κώδικες. Η καλαισθησία μάς λείπει, η ευαισθησία το ίδιο: οι τραγωδίες διαδέχονται η μία την άλλη, τις ξεχνάμε όλες, η μνήμη μας είναι επιλεκτική μ’ ένα διεστραμμένο τρόπο: για παράδειγμα, ο θάνατος των υπαλλήλων στη Μarfin πέρασε στη λήθη, η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (τι βαρβαρότητες είναι αυτές;) δεν φάνηκε να αφορά κανέναν.

Οι διακοπές, τα μπάνια uber alles: στο γενικό κέφι συντελεί η κατανάλωση οινοπνευματωδών από το πρωί. Παρότι το καλοκαιρινό τοπίο, τόσο στην πόλη όσο και έξω απ’ αυτή, προδίδει όλα μας τα μειονεκτήματα -τάση προς το απόλυτο far niente (για παράδειγμα, ελάχιστοι «παραθεριστές» διαβάζουν βιβλία: οι περισσότεροι ξεφυλλίζουν κουτσομπολίστικα περιοδικά), υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού, παχυσαρκία, γλωσσικό ιδίωμα που θυμίζει τηλεοπτικά σίριαλ, γενικευμένη αναλγησία-, δείχνει επίσης ότι θα μπορούσαμε, με αρκετή προσπάθεια είναι η αλήθεια, να γίνουμε «η Δανία του Νότου», όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός, με όλα τα ευχάριστα και συμπαθητικά στοιχεία που έχει ο Νότος.

Η εικόνα των Ελλήνων στις διακοπές μού θυμίζει ότι «δεν ανήκομεν εις την Δύσιν», όμως ούτε στην Ανατολή «ανήκομεν», διαφέρουμε ακόμη και από τους Βαλκάνιους, οι οποίοι, με τη σειρά τους, δεν αποτελούν ομοιογενές σύστημα. Οποιος πιστεύει, για παράδειγμα, ότι είμαστε una faccia, una razza είτε με τους Ιταλούς, είτε με τους Αλβανούς, νομίζω πως κάνει λάθος: η ελληνική γλώσσα, αυτό το ολοκληρωτικά τεχνητό πλην όμως συναρπαστικό φαινόμενο που αναδύθηκε μετά την τουρκοκρατία, καθορίζει την ταυτότητά μας. Μια ταυτότητα εύθραυστη και αντιφατική: έτσι, ενώ στο beach bar ακούγεται όλη την ημέρα ροκ μουσική -σε εκκωφαντική ένταση όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα- ζω με τον φόβο ότι ο DJ θα το γυρίσει στα σκυλάδικα. Κανείς δεν εγγυάται μια συγκεκριμένη αισθητική επιλογή: υπάρχει χώρος για όλα, αυτό είναι το προσόν και το πρόβλημά μας.

Οταν υπάρχει χώρος για όλα, δεν υπάρχει για τίποτα. Παρατηρώ τους ανθρώπους στην επαρχία, καθώς και στις αθηναϊκές φτωχοσυνοικίες που είναι και οι περισσότερες: δεν τίθεται θέμα «διακοπών», τίθεται ίσως θέμα παραθερισμού στο χωριό, δεν είναι το ίδιο με τις «διακοπές». Στο χωριό οι γυναίκες υπηρετούν μείζονες οικογένειες, σόγια,·στα σαράντα είναι κιόλας γιαγιάδες. Πάντα πίστευα ότι οι δικές μας γιαγιάδες, δηλαδή οι γυναίκες που γεννήθηκαν στην αρχή του 20ού αιώνα θα ήταν οι τελευταίες αναλφάβητες και τσεμπεροφόρες γριές της ελληνικής επικράτειας: πόσο λάθος έκανα! Τα χωριά είναι γεμάτα γυναίκες χωρίς φύλο, μάνες, γιαγιάδες, θείες και αδελφές που δεν έχουν δικές τους ζωές, αλλά που συμπληρώνουν και στηρίζουν τη ζωή των ανδρών. Το σύστημα διαιωνίζεται κι ενώ διατρέχουμε περίοδο κραυγαλέας γυναικείας σεξουαλικότητας, μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού ζει με την πολιτιστική κληρονομιά του οθωμανικού κράτους. Δεν είναι άραγε το τσεμπέρι μια μορφή μαντίλας; Ανάμεσα στα προσβλητικά χρώματα του καλοκαιριού -τα φανταχτερά φλούο των μαγιό και των παρεό- εμφανίζεται το μαύρο της χήρας, η κουζινοποδιά της αιώνιας νοικοκυράς, τα σύμβολα μιας αρχαϊκής νοοτροπίας.

Και παρ’ όλ’ αυτά, θα μπορούσαμε να γίνουμε ένας μικρός παράδεισος. Αν εργαζόμασταν σωστά, με συνέπεια, με δικαιοσύνη. Αν αποκτούσαμε κοινωνική ευαισθησία σχετική με τα ατομικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Αν βάζαμε το μυαλό μας να δουλέψει ώστε να παράγουμε καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες. Αν σεβόμασταν τους νόμους: για παράδειγμα, στους τόπους διακοπών η παιδική εργασία αποτελεί κάτι φυσικό, όπως σ’ ολόκληρο τον Τρίτο Κόσμο και όπως στην Αγγλία την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης (τον 18ο και τον 19ο αιώνα). Θα μπορούσαμε να γίνουμε ένας μικρός παράδεισος αν ήμασταν καλύτεροι διαχειριστές της μικρο- και μακρο-οικονομίας: πράγματι, οι Γάλλοι, για παράδειγμα, είναι τσιγκούνηδες, εμείς όμως είμαστε σπάταλοι κι ελαφρόμυαλοι. Ετσι, δεχόμαστε τιμές τουριστικών υπηρεσιών που δεν αντιστοιχούν στα εισοδήματά μας. Κοιτώντας γύρω μου, μέσα από τα μαύρα γυαλιά, αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι υπερχρεώνονται κάνοντας, έστω ολιγοήμερες, διακοπές: για πόσους μήνες θα πληρώνουν πιστωτικές κάρτες.

Ετσι κι αλλιώς, οι πόλεις -η Αθήνα κυρίως- δεν αδειάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες όπως παλαιότερα: οι μεγαλουπόλεις δεν «αδειάζουν», λειτουργούν όλο το χρόνο και, όταν πρόκειται για μητροπόλεις, λειτουργούν όλο το 24ωρο. Η Αθήνα, όπως οι Ελληνες, είναι ένα υβρίδιο: κατοικείται, «γεμίζει» από φτωχούς, από χωρικούς που επιστρέφουν μόνο για λίγες μέρες στα χωριά τους, από μετανάστες που ίσως επισκεφτούν (ταξιδεύοντας με λεωφορεία) τις πατρίδες τους, καθώς κι από μια πολυμελή υπο-τάξη, άεργη και απάτριδα, που μπαίνει στον πειρασμό της παραβατικότητας.

Το καλοκαίρι, στην Αθήνα, εμφανίζονται με θεαματικό τρόπο τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά της πόλης και κατ’ επέκταση του πολιτισμού μας: για παράδειγμα, η επαιτεία, σε καφέ κεντρικής πλατείας όπου έμεινα για μιάμιση ώρα πέρασαν τρεις μικροπωλητές αχρήστων αντικειμένων (πλαστικά ντοματάκια που κολλάνε σε επιφάνειες, υπερμεγέθη μπρελόκ…), δύο παιδάκια με λουλούδια, ένας τοξικομανής με χαρτί από γιατρό, δυο ακορντεονίστες, τρεις πωλητές πειρατικών DVD. Παραλλήλως, στο δρόμο και στο διπλανό παρκάκι κυκλοφορούσαν άνθρωποι που δεν εντάσσονται στην κουλτούρα των καλοκαιρινών διακοπών, που είναι αποκλεισμένοι απ’ αυτές όπως είναι αποκλεισμένοι από την εργασία, από την κοινωνική πρόνοια και τον πολιτισμό (το καλοκαίρι, στις αθηναϊκές πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρίσκεται η κοινωνική ελίτ και ουδείς άλλος·-οι εξαιρέσεις είναι λιγοστές).

Ολα αυτά τα προβλήματα είναι επιλύσιμα. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με ενδιαφέρουσες πλουτοπαραγωγικές και πολιτιστικές δυνάμεις, αν, για παράδειγμα, μπει στην παραγωγή το τεράστιο πλήθος που βρίσκεται εκτός του συστήματος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσουμε αυτάρκεια προϊόντων, αν, πάλι για παράδειγμα, όλες αυτές οι γιαγιάδες των χωριών έπαυαν να σιδερώνουν για ανεπρόκοπους Νεοέλληνες και μάθαιναν πώς να παρασκευάζουν τοπικά προϊόντα, η εικόνα της ελληνικής επαρχίας καθώς και η εικόνα των ίδιων των γυναικών θα ήταν ελκυστικότερη.

Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση των κοινωνικών δομών: ακούγεται ασύλληπτο, ασαφές και ανησυχητικό για μερικούς, όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την ολίσθηση σε μια νοτιοβαλκανική μπανανία, πρέπει να αξιοποιήσουμε όσα έχουμε -το «καλό» κλίμα, ορισμένες συλλογικές αρετές (το φιλότιμο, τη ρευστότητα της κοινωνικής συμπεριφοράς, τη φιλοξενία)- και να ανατρέψουμε όσα μάς κάνουν την αργόσυρτη, απερίσκεπτη, αυτοκαταστροφική χώρα που είμαστε.

Σώτη Τριανταφύλλου
Διαβάστε Περισσότερα

Στο τέλος της ημέρας - Αφιερωμένο σε όλους!



Ενα τραγουδι με με μεγαλο νοημα.. Θελω να το αφιερωσω σε ολους εμας...

"Ξεχναμε τα ονειρα μας.. Μισουμε την γενια μας..
Φτινουμε τα ατομα μας.. Χτυπαμε τα παιδια μας..
Ως πιο σημειο πρεπει να φτασει η κατασταση
για να πούμε... "Φτανει, αρκετα, ως εδω!"



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα

Προσβάσιμη σε όλους η ιδιωτική ζωή 100 εκατ. χρηστών!



Ο προγραμματιστής υπολογιστών Ρον Μπόους, ήθελε να αποδείξει ότι τα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook είναι ανεπαρκή, και τα κατάφερε.

Συγκέντρωσε σε ένα ενιαίο αρχείο τα προσωπικά δεδομένα 100.000.000 χρηστών και στη συνέχεια τα δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο.

Το εν λόγω αρχείο έκανε «πάταγο» καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να το «κατεβάσουν» μέσω γνωστής ιστοσελίδας διαμοιρασμού αρχείων!!! Οι χρήστες βλέποντας το αρχείο του Μπόους, έσπευσαν να σχολιάσουν το πόσο πολύ ανησυχούν για προσωπικά τους δεδομένα.

Το BBC επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Facebook, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως τα προσωπικά δεδομένα που βρίσκονται στο εν λόγω αρχείο είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμα, κατ επιλογήν των κατόχων τους.

Όμως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κατηγορούν την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ότι δεν προστατεύει επαρκώς τα 500 εκατ. μέλη του.
Διαβάστε Περισσότερα

25.000 τασάκια σε παραλίες της Καβάλας



Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον, ο Πολιτιστικός και Τουριστικός Οργανισμός της Νομαρχίας Καβάλας προχωρά από σήμερα στη διανομή 25.000 σταχτοδοχείων παραλίας.

Μέλη των πολιτιστικών συλλόγων θα μοιράσουν τις επόμενες μέρες μικρά, στρόγγυλα, κουτάκια για τη στάχτη και τα αποτσίγαρα στις παραλίες του νομού, αλλά και σε χώρους επισκεπτών, όπως είναι τα αρχαία θέατρα Φιλίππων και Θάσου, στο αεροδρόμιο και στο ... αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας.

Η δράση διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά. Φέτος άλλαξε ο σχεδιασμός της σταχτοθήκης, καθώς προστέθηκαν η λέξη Θάσος και η φράση «καθαρές ακτές», που είναι γραμμένες και στην αγγλική γλώσσα. «Ο κόσμος δέχεται την κίνηση αυτή με χαρά και βλέπουμε πως η δράση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής βρίσκει ανταπόκριση», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού, Σοφία Αθανασιάδου.

rokakias
Διαβάστε Περισσότερα

Φρέσκα - φρέσκα blogs!



http://aekfans21.blogspot.com

http://kwmikos.blogspot.com

http://melissocosmos.blogspot.com

http://kalimerakpresvi.blogspot.com

http://noexcus.blogspot.com

http://tikanoumere.blogspot.com

http://gadget-akia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα

Αεροπορικές επιθέσεις απ' το Ισραήλ εναντίον της Γάζας



Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την εκτόξευση μίας ρουκέτας από τα παλαιστινιακά εδάφη στην πόλη 'Ασκελον, δήλωσαν τοπικοί μάρτυρες.

Παλαιστίνιοι ανέφεραν πως σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις στην πόλη της Γάζας και πως ισραηλινά αεροπλάνα ακούγονταν να υπερίπτανται της περιοχής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε. Νωρίτερα σήμερα, παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα εκτόξευσαν μία ρουκέτα εναντίον της 'Ασκελον, στη μεσογειακή ακτή του Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα