Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σοκαριστικό βίντεο από την οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού!!



Η ανθρώπινη αυτοκαταστροφή χωρίς όρια...φάλαινες και δελφίνια ,καλυμμένα απο την θανατηφόρο πετρελαιοκηλίδα προσπαθούν να διαφύγουν...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ostria
Διαβάστε Περισσότερα

Ιδρύθηκε ελληνορωσική εταιρία για τον αγωγό South Stream!!



Στην ίδρυση της South Stream Greece A.E., της εταιρείας που θα διαχειρίζεται το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στην Ελλάδα, προχώρησαν σήμερα στην Αθήνα o Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. και η ρωσική Gazprom, που συμμετέχουν με ποσοστό 50% η κάθε μία.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσία της υπουργού κας Τίνας Μπιρμπίλη και του Ρώσου Πρέσβη στην Αθήνα κ. Vladimir I. Chkhikvishvili. Την πράξη ίδρυσης υπέγραψε από πλευράς ΔΕΣΦΑ ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Γιώργος Παπαρσένος, και εκ μέρους της Gazprom ο Pavel Oderof, αναπληρωτής διευθυντής του Τομέα Διεθνούς Ανάπτυξης της ρωσικής εταιρίας.

Στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση της αρμόδιας για το έργο τεχνικής επιτροπής, όπου εξετάσθηκε η πρόοδος της μελέτης σκοπιμότητας του νέου αγωγού.

Ο αγωγός South Stream θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας προς τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Το πρώτο τμήμα του αγωγού σχεδιάζεται να διέλθει υποθαλάσσια από τη Μαύρη Θάλασσα ξεκινώντας από τον κύριο σταθμό συμπίεσης Russkaya από τη Ρωσική ακτή μέχρι τις ακτές της Βουλγαρίας. Το συνολικό αυτό μήκος θα είναι 900 χλμ περίπου, ενώ το μέγιστο βάθος θα είναι πάνω από 2 χλμ. Η μεταφορική ικανότητα του του αγωγού South Stream θα είναι 63 δις κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο.

Για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του έργου, έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Αυστρία.
Διαβάστε Περισσότερα

Σοκ - Βάζουν στο αρχείο την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα!!!



Πρόταση να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία για την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί τον Δεκέμβριο του 2008 η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα υπέβαλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιω. Σακκάς προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση ως «κατ' αγνώστων δραστών», καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν κατέστη εφικτό να προσδιοριστούν οι δράστες της επίθεσης που είχε δεχθεί η Κ. Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου 2008, στα Πετράλωνα. Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα υπέστη πολύ σοβαρές βλάβες στην υγεία της και χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί μακρό χρονικό διάστημα και να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, Κ. Παπαδάκης και Δ. Βαγιανού, σε δελτίο Τύπου που απέστειλαν με αφορμή την εισαγγελική πρόταση, κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη ανακριτική και προανακριτική διαδικασία» και τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να συνενωθεί με την υπάρχουσα δικογραφία η επίσης εκκρεμής αστυνομική έρευνα, που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής εντολής για το ίδιο ουσιαστικά περιστατικό, ώστε να έρθουν σε γνώση μας τα στοιχεία, που έχουν προκύψει, και να συνεχιστεί με νέα δυναμική η ανάκριση για την αποκάλυψη των δραστών».

Οι δύο ποινικολόγοι αναφέρουν ότι θα διατυπώσουν και σε υπόμνημά τους το αίτημα για συνένωση των δικογραφιών που σχετίζονται με την υπόθεση και τη συνέχιση της ανάκρισης και καταλήγουν: «Επισημαίνουμε και πάλι ότι σε μία υπόθεση με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, που έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει κινητοποιήσει χιλιάδες συνδικάτα, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, καμία ολιγωρία και παράλειψη δεν συγχωρείται».

O Μ.Χρυσοχοϊδης ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι θα έβρισκε τους ενόχους της επίθεσης, με συνοπτικές διαδικασίες και αφού το περιστατικό έχει ξεχαστεί πλέων,
χωρίς να έχει βρεθεί κανένας υπεύθυνος και χωρίς να έχουν εξεταστεί σοβαρά
οι καταγγελίες των συναδέλφων της Κούνεβα... βάζει την υπόθεση στο αρχείο!!!

Ξεφτιλισμένο ελληνικό κράτος, υπηρέτη του κάθε δολοφόνου-κοτζαμπάση!!!

PrezaTv
Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση για μερική ή ολική εξαγορά της Wind Hellas!



Συμφωνία της Wind Ελλάς με τους πιστωτές της για αναβολή καταβολής τόκων και παράλληλα η έναρξη διαδικασίας αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής της δομής, θα ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και αύριο. Οι συζητήσεις με τους πιστωτές είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου 15 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας προς την επενδυτική κοινότητα στις 14 Ιουνίου, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2010.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους του εξωτερικού, η Wind Ελλάς θα ανακοινώσει επίσης την πρόσκληση ενδιαφέροντος για άμεση κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών με σκοπό τη μερική ή και συνολική εξαγορά της.

Σημειώνεται ότι αν και η ονομαστική αξία των δανειακών υποχρεώσεων της Wind Ελλάς ανέρχεται σε 1,8 δις. Ευρώ, η χρηματιστηριακή αξία των ομολόγων αυτών, τα οποία διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές, είναι σήμερα μικρότερη των 700 εκατ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας η Wind Ελλάς αναμένεται να προσλάβει στέλεχος από εταιρεία εξειδικευμένη σε αναδιαρθρώσεις, με στόχο να βοηθήσει το Δ.Σ. να ολοκληρώσει με επιτυχία την αναδιάρθρωση. Το όνομα του συμβούλου και της εταιρείας θα ανακοινωθούν επίσης τις επόμενες μέρες.
Διαβάστε Περισσότερα

Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου ιπτάμενoυ αυτοκινήτου!



Το πράσινο φως στο Terrafugia, το πρώτο αεροσκάφος που μετατρέπεται σε αυτοκίνητο (και το αντίθετο). Το Terrafugia θα ξεκινήσει να βγαίνει στην παραγωγή σε λίγο καιρό. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο το οποίο διπλώνει τα φτερά του και γινεται αυτοκίνητο.

Υπήρχε ενα πρόβλημα επειδή με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου (αεροσακος, κλπ) το αεροπλάνο γινόταν βαρύ και χρειαζόταν ιδιαίτερου τύπου άδεια αλλά έγινε εξαίρεση καθώς μιλάμε για κάτι επαναστατικό. Η τιμή του ειναι τσουχτερή βέβαια αφόυ αγγίζει τις 150,000 ευρω

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



troktiko
Διαβάστε Περισσότερα

Ασέλγεια αστυνομικού σε βάρος κρατουμένου στο Α.Τ. Πολίχνης!



Αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Πολίχνης κατηγορείται για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας και ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 25χρονου συλληφθέντα για υπόθεση ναρκωτικών, κατά τη σωματική έρευνα που του έκανε πριν μπει στο κρατητήριο.

Όχι μόνο κατάχρηση εξουσίας, αλλά και ποινικό αδίκημα είναι αυτό, για τον επίορκο αστυνομικό, που εκμεταλλευόμενος την εξουσία που του δίνει ο νόμος, ξεπέρασε τα όρια της νομιμότητας, απέναντι στον 25χρονο.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του, επειδή κατά τον έλεγχο, τον έγδυσε, και τον χάιδευε στα απόκρυφα σημεία. Ο 25χρονος, στράφηκε νομικά ενάντια στον ανώμαλο αστυνομικό, καθώς ανέφερε ότι τον θώπευσε στα γεννητικά του όργανα.

Η σύλληψη του αστυνομικού έγινε από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα

Sony: Κίνδυνος υπερθέρμανσης ορισμένων μοντέλων του laptop Vaio - Κατεβάστε πρόγραμμα για να το διορθώσετε!



Η εταιρεία Sony ζήτησε σήμερα από τους κατόχους ορισμένων λάπτοπ "Vaio", των σειρών F και C, να κατεβάσουν από το Ιντερνετ ένα πρόγραμμα το οποίο θα διορθώσει ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης της συσκευής, το οποίο αφορά περί τους 535.000 υπολογιστές ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony, το λογισμικό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία της συσκευής είναι ελαττωματικό και μπορεί να προκαλέσει την υπερθέρμανσή της, μέχρι του σημείου εξωτερικής της παραμόρφωσης.

Το ελάττωμα αυτό μπορεί να διορθωθεί με την εφαρμογή του εσωτερικού προγράμματος BIOS που οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν. Οι πελάτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν να απευθύνονται στα σημεία πώλησης των συσκευών. Η εταιρεία παραδέχεται ότι ενημερώθηκε για 39 περιπτώσεις μη φυσιολογικής υπερθέρμανσης και παραμόρφωσης. Κανείς από τους χρήστες δεν τραυματίσθηκε.
Διαβάστε Περισσότερα

Δουλειές με.. φούντες στην Κρήτη!



481 φυτά Ινδικής κάνναβης και μεγάλη ποσότητα αποξηραμένων φυτών ανακάλυψε η αστυνομία Ηρακλείου μετά από πληροφορία σε θερμοκήπιο!

Η αστυνομία συνέλαβε 3 άτομα που ήταν παρόντες και αναζητά τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων,ενω τα φυτά ξεριζώθηκαν και θα καταστραφούν!
Διαβάστε Περισσότερα

Αντισυνταγματικές πέντε ρυθμίσεις του ασφαλιστικού!



Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές πέντε βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παράλληλα έγιναν παρατηρήσεις και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.

Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, που αφορά αποκλειστικά τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, απασχόλησε τη χθεσινή (Τρίτη) κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ).

Διευκρινίζεται ότι η Ολομέλεια του Συνεδρίου, κατά τις προηγούμενες μέρες, είχε επεξεργαστεί το ασφαλιστικό, που αφορούσε τους τομείς δημόσιο και ιδιωτικό. Η συνύπαρξη, ωστόσο, των δύο τομέων στο ίδιο νομοσχέδιο κρίθηκε αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα να διαβιβαστεί στο ΕΣ νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα, του οποίου οι περισσότερες διατάξεις περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο νομοσχέδιο.

Η Ολομέλεια του Συνεδρίου έκρινε και πάλι ορισμένες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου αντισυνταγματικές, ενώ ένα άρθρο κρίθηκε αντίθετο στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ειδικότερα, κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 8, που αναφέρει ότι μειώνονται οι συντάξεις της χήρας συζύγου, εφόσον η σύζυγος είχε μεγάλη (πλέον των δέκα ετών) διαφορά ηλικίας με τον αποβιώσαντα σύζυγο, αλλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ κρίθηκε και η διάταξη που απαγορεύει στους συνταξιούχους του δημοσίου να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη, που αναφέρει ότι οι δικαστές θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το υπάρχον συνταγματικό ηλικιακό όριο εξόδου από το δικαστικό σώμα. Ακόμη, κρίθηκε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να αναδιατυπωθούν και άλλες να διευκρινιστούν.

Τέλος, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβε, για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, τις αντισυνταγματικότητες, που είχε εκφράσει επί του πρώτου νομοσχεδίου, καθώς οι διατάξεις αυτές επαναλαμβάνονται.
Διαβάστε Περισσότερα

Η Μπιρτουκάν Μιντέκσα εξελίσσεται σε Νέλσον Μαντέλα της Αιθιοπίας!!



Σήµερα η Μπιρτουκάν Μιντέκσα βρίσκεται σ ένα κελί της φυλακής Καλίτι στην Αντίς Αµπέµπα. «Θέλησε να αποσταθεροποιήσει το κράτος. Μην περιµένετε λοιπόν καµία επιείκεια εκ µέρους µας, θα εκτίσει την ποινή της» λέει στη «Λε Μοντ» ο υπουργός Ενηµέρωσης Μπερεκέτ Σάιµον, στενός σύµβουλος του πρωθυπουργού Μέλες Ζενάουι. Ο Ζενάουι κυβερνά την Αιθιοπία εδώ και 19 χρόνια και τον Μάιο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές παίρνοντας σχεδόν το 100% των εδρών του Κοινοβουλίου και των τοπικών συµβουλίων. Η αντιπολίτευση παραµένει διαιρεµένη και φιµωµένη από το καθεστώς.

Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια που η Μπιρτουκάν Μιντέκσα βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

Το 2001, ως οµοσπονδιακή δικαστής στην Αντίς Αµπέµπα, αθώωσε έναν πρώην υπουργό Αµυνας, τον Σιγέ Αµπράχα, που κατηγορούνταν για διαφθορά. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο εναντίον του, όµως η αστυνοµία συνέλαβε «τον προδότη» µόλις βγήκε από το δικαστήριο και τον έστειλε ξανά στη φυλακή… Το 2005, η δικαστής µπήκε στην πολιτική.

Μερικούς µήνες αργότερα, η αντιπολίτευση έπαιρνε το καλύτερο αποτέλεσµά της σε σχετικά δηµοκρατικές εκλογές και ήταν πεπεισµένη ότι το κυβερνών κόµµα τής έκλεψε τη νίκη. Ακολούθησαν διαδηλώσεις, στις οποίες το καθεστώς απάντησε βίαια, µε αποτέλεσµα να σκοτωθούν τουλάχιστον 200 άνθρωποι και 30.000 να συλληφθούν.

Η Μιντέκσα δικάστηκε το 2007 µαζί µε άλλα 37 στελέχη της αντιπολίτευσης και καταδικάστηκε σε ισόβια για «προδοσία και συνωµοσία εναντίον του Συντάγµατος». Οµως οι ποινές ανεστάλησαν, λέει ο πρώην αρχηγός του κράτους Νεγκάσο Γκιντάντα, «χάρη στη µεσολάβηση µιας οµάδας σοφών που έπεισε τους καταδικασµένους να παραδεχθούν τα λάθη τους».

Τον Ιούλιο του 2008, η Μιντέκσα τέθηκε επικεφαλής της Ενωσης για τη Δηµοκρατία και τη Δικαιοσύνη. «Μια νεαρή γυναίκα σε τέτοια θέση ήταν πρωτοφανές για την Αιθιοπία» σχολιάζει ο Γκιντάντα. Εξι µήνες αργότερα, συνελήφθη και πάλι. Λίγο νωρίτερα, σ ένα ταξίδι της στη Σουηδία, είχε επισηµάνει πως η χάρη που της δόθηκε µέσω του «συµβουλίου των πρεσβυτέρων» δεν αποτελεί νόµιµη διαδικασία. Μόλις επέστρεψε στην Αντίς Αµπέµπα, την έριξαν για έξι µήνες στην αποµόνωση. Οι ξένες δυνάµεις αποφάσισαν να µην ανακατευτούν.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι «οι κύριοι δωρητές (Παγκόσµια Τράπεζα, Βρετανία και Ε.Ε.) δεν επικρίνουν µε τη δέουσα αυστηρότητα την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωµάτων στην Αιθιοπία». Η τύχη της Μπιρτουκάν Μιντέκσα θυσιάστηκε στον βωµό της οικονοµικής ανάπτυξης της χώρας αυτής που οι Δυτικοί θεωρούν πόλο σταθερότητας στην περιοχή. «Η εξουσία θα την απελευθερώσει µόνον όταν η κρατούµενη εξασθενήσει σωµατικά, αρρωστήσει ψυχικά ή περάσει η µόδα της», συµπεραίνει ο Νεγκάσο Γκιντάντα.
Διαβάστε Περισσότερα

«Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» - Μια προσπάθεια που αξίζει!



Βάζοντας στο... απυρόβλητο ακτιβιστές, δημοσιογράφους, αντιρρησίες συνείδησης και μπλόγκερ που κινδυνεύουν από τη λογοκρισία και την καταστολή στις χώρες τους, η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσε χθες ότι θα παράσχει προστασία και ανωνυμία στις ομάδες αυτές.

Σε αυτό το «ηλεκτρονικό καταφύγιο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τους τρόπους να παρακάμπτουν τη λογοκρισία στο Ιντερνετ, αλλά και για το πώς θα μπορούν να διατηρούν την ανωνυμία και τις επικοινωνίες τους ασφαλείς από τρίτους.

Το «ηλεκτρονικό καταφύγιο» θα παρέχει δωρεάν σύνδεση υψηλής ταχύτητας και ηλεκτρονικά μηνύματα σε όσους το χρησιμοποιούν, ενώ θα είναι διαθέσιμο από όλο τον κόσμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το χρησιμοποιούν από την έδρα των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» στο Παρίσι. Σταδιακά στο μέλλον θα λειτουργήσει και ειδική ιστοσελίδα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Είναι μία δέσμευση της οργάνωσης απέναντι σε όσους χρειάζονται την προστασία, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», σε καιρούς όπου το «φιλτράρισμα» στο Διαδίκτυο και η παρακολούθηση διαδίδονται όλο και περισσότερο.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον αυξανόμενο αριθμό φυλακίσεων ανθρώπων που εξέφρασαν μέσω του Ιντερνετ την άποψή τους σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ.

Αυτήν τη στιγμή υπολογίζονται συνολικά σε 120 όσοι έχουν φυλακιστεί γι’ αυτήν τη δραστηριότητά τους.
Διαβάστε Περισσότερα

Κάλεσμα από Γιώργο Παπανδρέου σε bloggers να κάνουν προτάσεις για νόμους!



Κάλεσμα από τον πρωθυπουργό σε bloggers να κάνουν προτάσεις για νόμους!

Πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Βουλή φαίνεται ότι απηύθυνε στους bloggers να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάδειξη των αρνητικών που θα αποκαλυφθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Καλώ τους bloggers να κάνουν προτάσεις, που γιατί όχι θα γίνουν νόμοι»...

trotkiko
Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Άλλαξαν τα μέτρα ασφαλείας στο Υπoυργείο Προστασίας του Πολίτη!



Μετά το τρομοκρατική χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του υπουργού, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί. Για την ακρίβεια, πλέον τα μέτρα είναι δρακόντια.

Συγκεκριμένα όλο το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, περνά από τις ειδικές πύλες ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, ενώ οι τσάντες τους, ελέγχονται μέσω ειδικών μηχανημάτων που βρίσκονται στην είσοδο.

Ακόμα για να περάσει ένας πολίτης στο υπουργείο, πρέπει να δώσει πρώτα έγκριση το άτομο με το οποίο πρόκειται να συναντηθεί.

troktiko


Διαβάστε Περισσότερα

Αποδοκιμασίες και μπουκάλια σε Βενιζέλο και Διαμαντοπούλου..!



Ο Μυλόπουλος ξεκίνησε καταπληκτικά την ενασχόλησή του με το πρυτανιλίκι φέρνοντας τα ΜΑΤ να φυλάξουν την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Μέσα στην Βιβλιοθήκη βρίσκονταν μερικοί από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα όπως ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου που με τις αποφάσεις τους οδηγούν τον λαό την φτώχια και στην δυστυχία. Όπου και να πηγαίνουν όμως θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



redflyplanet
Διαβάστε Περισσότερα

Φωτογραφίες και βίντεο απ' τη σημερινή πορεία!



Δείτε μέσα από εικόνες τι περίπου συνέβη στη σημερινή πορεία
στο κέντρο της Αθήνας!













Διαβάστε Περισσότερα

Τί θα συμβεί στις ΗΠΑ σε περίπτωση που η BP κηρύξει πτώχευση;;



Θα ήταν «τρομακτικό» και «καταστροφικό», σύμφωνα με τον δικηγόρο Κένεθ Φάιμπεργκ, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να διαχειρισθεί το ταμείο 20 δισ. δολαρίων της ΒΡ για τα θύματα της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού. «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», απεφάνθη σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Φάιμπεργκ - αναφερόμενος σε ενδεχόμενη αίτηση πτώχευσης της ΒΡ.

Καμιά εταιρεία όμως δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει επ’ αόριστον αποζημιώσεις, ούτε καν αν παρουσίασε πέρυσι κέρδη 16,6 δισ. δολαρίων και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια περισσότερα από 20 δισ. ετησίως. Αλλωστε, το μέγεθος των ζημιών της ΒΡ παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε αναλυτές της Γουόλ Στριτ να εκφράζουν εκτιμήσεις, οι οποίες αυξάνονται σε ευθεία αναλογία με τον αριθμό των βαρελιών που θεωρείται ότι διαρρέουν καθημερινά στον Κόλπο του Μεξικού

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες πρόθυμες να πληρώνουν επ’ αόριστον, να βρίσκονται αντιμέτωπες με κατηγορίες για ποινικές ευθύνες και να λοιδορούνται καθημερινά από την αμερικανική κυβέρνηση χωρίς να αποφασίσουν να περάσουν στην αντεπίθεση. Αυτό το επιχείρημα υιοθετούν αναλυτές για να πείσουν ότι η ΒΡ θα πρέπει να εξετάσει την πιθανότητα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα (και οι ΗΠΑ να εξετάσουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης).

Στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλες χώρες, «μπορείς να καταθέσεις αίτηση πτώχευσης ακόμα και αν είσαι απολύτως φερέγγυος», επισημαίνουν νομικοί. Αν οι ζημίες της ΒΡ, ή ακόμα και οι «λογικές πιθανές ζημίες» της υπερβούν την αξία της, ή αν η εταιρεία αντιμετωπίσει κρίση ρευστότητας, η πτώχευση θα είναι ένας τρόπος να οργανώσει τις απαιτήσεις αποζημίωσης με «λογικό, τακτικό, δίκαιο τρόπο».

Η ΒΡ είναι ήδη η πιο μισητή εταιρεία στις ΗΠΑ. Δύο από τα διυλιστήριά της ευθύνονται για το 97% των παραβάσεων (συνολικά 862, εκ των οποίων οι 760 χαρακτηρίζονται «σκόπιμες») στη βιομηχανία διύλισης την τελευταία τριετία. Η εταιρεία έχει καταδικαστεί να πληρώσει το υψηλότερο πρόστιμο (87 εκατ. δολάρια) που έχει επιβάλει ποτέ η Υπηρεσία Εργατικής Ασφάλειας και Υγείας. Οι δημόσιες σχέσεις της δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες. Γιατί, λοιπόν, να μην προσπαθήσει να περιορίσει και το παθητικό της;

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που θα χάσει από μια τέτοια κίνηση. Αν η ΒΡ καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ποιος θα αποζημιώσει τους κατοίκους του Κόλπου, των οποίων τα μοναδικά μέσα επιβίωσης καταστράφηκαν από την πετρελαιοκηλίδα;

Προκειμένου να αποφύγει να τον θεωρήσουν ως τον πρόεδρο που έσωσε τη Γουόλ Στριτ και εγκατέλειψε τον κόσμο, ο κ. Ομπάμα προφανώς θα χρειαστεί να ζητήσει χρήματα από το Κογκρέσο για να αποζημιωθούν τα θύματα και να μπορέσουν να πληρωθούν μαζί με άλλους πιστωτές. Και τι θα γίνει, αν η ΒΡ αποφασίσει να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στη Βρετανία, κάτι που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει; Αναμφίβολα, τα βρετανικά δικαστήρια θα εξέδιδαν απόφαση πιο ευνοϊκή για τη ΒΡ. Εξ ου και το Κογκρέσο επιδιώκει να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα. Εχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο που απαγορεύει στη ΒΡ να αναζητήσει εκτός ΗΠΑ προστασία από τους πιστωτές της.

Αν στόχος είναι να αποζημιωθούν τάχιστα τα νόμιμα θύματα της πετρελαιοκηλίδας, τα «χτυπήματα» προς την ΒΡ δεν είναι καλή ιδέα...
Διαβάστε Περισσότερα

Δυο βίντεο απ' τους χθεσινούς Rammstein!!



Απολαύστε τους Rammstein στην χθεσινή φοβερή τους εμφάνιση
στην Αθήνα, ήταν υπέροχοι!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ





trotkiko
Διαβάστε Περισσότερα

Υπερψηφίστηκε το νέο σύνταγμα στο Κιργιστάν!



Οι Κιργίζιοι ψηφοφόροι υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία το νέο σύνταγμα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, με καταμετρημένες ήδη τις ψήφους στο 99% των εκλογικών τμημάτων. Οι ψηφοφόροι τάχθηκαν σε ποσοστό 90,65% υπέρ του συντάγματος που εγκαθιδρύει μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και σε ποσοστό 8,04% κατά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η εκλογική επιτροπή στην ιστοσελίδα της. Η προσωρινή πρόεδρος Ρόζα Οτουνμπάγεβα έκανε λόγο για «νίκη».

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Κιργιστάν εξέφρασαν αμφιβολίες για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, κατά το οποίο ένα νέο σύνταγμα υιοθετήθηκε μαζικά, σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα. «Αμφιβάλλω πολύ ότι τα στοιχεία της εκλογικής επιτροπής ανταποκρίνονται την πραγματικότητα, δεδομένου ότι παρατηρητές του κόμματός μας δίνουν αντικρουόμενες πληροφορίες», δήλωσε ο Ανταχάν Μαντουμάροφ, ο επικεφαλής του κόμματος Μπουτούν Κιργιστάν, που πρόσκειται στον έκπτωτο πρόεδρο Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.
Διαβάστε Περισσότερα

Αναζητούν σε όλο τον κόσμο την λύση στο «μυστήριο» με τον άνθρωπο-άλογο!



Επί ποδός βρίσκονται ουκ ολίγοι άνθρωποι ανά τον κόσμο, που αναζητούν την λύση στο «μυστήριο»: ποιός είναι ο κύριος που ντύθηκε άλογο και περιδιαβαίνει τους δρόμους στην φωτογραφία που «τσάκωσε» το Street View της Google;

Ο άντρας φοράει μαύρο παντελόνι και μοβ πουκάμισο, ενώ το πρόσωπό του καλύπτει ένα... κεφάλι αλόγου χρώματος λευκού και καφέ.

Χιλιάδες e-mail από όλη την Ευρώπη έχουν σταλεί στην ιστοσελίδα του BBC και σε άλλα ΜΜΕ της Βρετανίας, ώστε να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα.

Και μην νομίζεται ότι ψάχνουν μόνο στην Αγγλία...

Ένας Γερμανός είπε ότι συναντήθηκε με τον άνθρωπο - άλογο κατά την διάρκεια ενός φεστιβάλ στη χώρα του το περασμένο Σαββατοκύριακο και άλλος ισχυρίζεται ότι τον είδε να ψωνίζει στη Νορβηγία! Άσε που κάποιοι λένε πως είδαν το «άλογο» να τα πίνει στο Κάρντιφ...

Πάντως, δεν αποκλείεται πίσω από τον μυστηριώδη άνδρα να κρύβεται απλά μια καλοστημένη φάρσα σε παγκόσμια συνεννόηση.

Εσείς μήπως είδατε κανέναν άνθρωπο ντυμένο άλογο στο δρόμο σας;
Διαβάστε Περισσότερα

Τη διάλυση της ανακοίνωσε η ιδρυτική ομάδα του Pirate Bay!



Τη διάλυση τους ανακοίνωσαν τα μέλη της σουηδικής οργάνωσης Piratbyran, η οποία ξεκίνησε το διασημότερο site διαμοιρασμού αρχείου Pirate Bay, το οποίο “χτυπήθηκε” ουκ ολίγες φορές τόσο από τις δισκογραφικές εταιρείες, όσο και από τη βιομηχανία του Hollywood.

Ο Marcin de Kaminski, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης δήλωσε στο BBC, ότι “απλώς δεν είμαστε αναγκαίοι πια για την ελεύθερη διακίνηση αρχείων στο Internet”.

Το κίνημα του Piratbyran ξεκίνησε το 2003, ως “απάντηση” στην οργάνωση Antipiratbyran, η οποία έθετε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδικτυακό χώρο.

Ο Kaminski ισχυρίζεται η οργάνωση έφερε στις πραγματικές τους διαστάσεις τη χρήση των δικτύων file – sharing, με σκοπό να κατανοήσουν οι χρήστες ότι δεν είναι παράνομο ούτε ντροπή να μοιράζεσαι ελεύθερα τα αρχεία που διαθέτουν, αλλά απολύτως σωστό και δημοκρατικό.

Το Pirate Bay έχει χτυπηθεί όσο κανένα άλλο site κυρίως λόγω της μεγάλης συμμετοχής του διαδικτυακού κοινού.

Πέρσι, τέσσερα μέλη της οργάνωσης είχαν βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για ένα χρόνο , για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παράνομο διαμοιρασμό αρχείων.

Παράλληλα, δύο ή και περισσότερες φορές έχουν “πέσει” οι servers του, μετά από καταγγελίες εταιρειών και αποφάσεις δικαστών, χωρίς όμως να χάσει ποτέ την εμπιστοσύνη του κοινού του.
Διαβάστε Περισσότερα

Τον θάψανε ζωντανό μέχρι που πέθανε τελικά μεσά στον ίδιο τον τάφο του!!!



Θεωρήθηκε νεκρός μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και θάφτηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανός. Το περιστατικό συνέβη στην Τουρκία. Τεθλιμμένοι οι συγγενείς του «νεκρού» θρήνησαν για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου και κατά το τελετουργικό τον συνόδευσαν μέχρι την τελευταία του κατοικία...

Σήμερα η μητέρα και η αδελφή του 37χρονου επισκέφθηκαν το μνήμα του. Ξαφνικά άκουσαν φωνές μέσα από τον τάφο! Τρομοκρατημένες ειδοποίησαν άλλους συγγενείς, που αμέσως έσπευσαν στο νεκροταφείο να δουν τι συμβαίνει και άκουσαν και εκείνοι τις φωνές.

Αμέσως ειδοποίησαν έναν επιμελητή του νεκροταφείου, ο οποίος είπε ότι άκουσε ξαφνικά ανθρώπους να φωνάζουν ότι ένας νεκρός… αναστήθηκε! Με τη βοήθεια μερικών συγγενών άνοιξε τον τάφο και βρήκαν τον νεκρό να βρίσκεται σε καθιστή στάση, τα μάτια του να είναι δακρυσμένα και η μύτη του ματωμένη!

Χωρίς να χάσουν χρόνο, οι συγγενείς μετέφεραν τον 37χρονο μέσα στο σάβανό του με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της πόλης, για να τον εξετάσουν οι γιατροί, οι οποίοι ωστόσο διαπίστωσαν για δεύτερη συνεχή ημέρα ότι ο 37χρονος είναι νεκρός!

Εν τω μεταξύ, η απίστευτη είδηση έκανε τον γύρο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να συγκεντρωθούν στο νεκροταφείο και στο νοσοκομείο, περιμένοντας να δουν από κοντά τον σύγχρονο «Λάζαρο»!

Αργότερα σήμερα, αναμένεται να θαφτεί για δεύτερη φορά ο 37χρονος.
Διαβάστε Περισσότερα

Η σημερινή πορεία είχε ωράριο δημόσιας υπηρεσίας!



Μόλις πήγε 2 η ώρα, οι "υπάλληλοι" της σημερινής "δημοσιο-υπαλληλικής"
πορείας, σχόλασαν και πήγαν στο σπιτάκι τους, στο air-conditionάκι τους
και στο αγαπητό τους καναπεδάκι...

Μετά όπως είναι φυσικό θα βγαίνουν στην τηλεόραση για να κλαίγονται
για τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα...

Μπορεί να σας φανούμε "κάπως" με αυτό που είπαμε, αλλά η σημερινή πορεία δεν παύει
να έδωσε προς τα έξω αυτό τον χαρακτήρα... και ας βρεθεί ένας να μας πει το αντίθετο.
Διαβάστε Περισσότερα

Πρώτο θέμα η γενική απεργία στο Al Jazeera - Επικριτική αναφορά στου λιμενεργάτες!!



Γίναμε πρώτη είδηση και στο Al Jazeera με την απεργία...!
Φυσικά και γίνεται και επικριτική αναφορά στην παράνομη απεργία των λιμενεργατών,
που προκαλεί ταλαιπωρία σε χιλιάδες κόσμου στο λιμάνι του Πειραιά!

Οι εργατοπατέρες φαίνεται πως δεν χαμπαριάζουν από τίποτα...
Εδώ γινόμαστε ρεζίλι στο εξωτερικό και αυτοί τον χα(λ)βά τους....!!!
Διαβάστε Περισσότερα

"Το πολύ το καθισιό δεν κάνει καλό..!"



Κάθε ώρα που καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση επιβαρύνει
την καρδιά μας. Στο εντυπωσιακό- όσο και ανησυχητικό εν μέσω Μουντιάλσυμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Ερευνας (Μedical Research Council- ΜRC) ύστερα από τη μελέτη του τρόπου ζωής περισσοτέρων από 13.000 υγιών ατόμων στην πόλη Νόρφολκ.

Το ΜRC απεφάνθη ότι, αν οι τέσσερις ώρες την ημέρα που περνάμε ακίνητοι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση μειωθούν σε μία, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποφύγουμε το 8% των θανάτων από καρδιά.

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι κάθε ώρα ακινησίας μπροστά στο γυαλί κάθε ημέρα αυξάνει κατά 7% τον κίνδυνο να πεθάνουμε από την καρδιά μας, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη άλλους επικίνδυνους.. παράγοντες, όπως η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία, η διατροφή και το κάπνισμα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η παρακολούθηση της τηλεόρασης συνδέεται άμεσα με τις καρδιοπάθειες, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων.

Η μελέτη του ΜRC κράτησε δέκα χρόνια και έγινε σε 13.197 κατοίκους του Νόρφολκ. Καθ΄ όλη τη διάρκειά της 373 από τους συμμετέχοντες πέθαναν από καρδιοπάθεια- δηλαδή, ένας στους 35. Από αυτούς τους θανάτους οι 30 θα είχαν αποφευχθεί αν τα θύματα έβλεπαν μία ώρα τηλεόραση την ημέρα αντί για τέσσερις. Στην έρευνα δεν έλαβαν μέρος άτομα με ιστορικό καρδιοπαθειών. Οι ερευνητές μέτρησαν τον χρόνο που κάθονταν στην τηλεόραση οι συμμετέχοντες μέσω ερωτηματολογίων που τους είχαν δώσει.

Η δρ Κατρίν Βίντελε εξηγεί ότι το σώμα του ανθρώπου δεν είναι προορισμένο για να κάθεται ακίνητο επί μακρά χρονικά διαστήματα και προειδοποιεί: «Εχει μεγάλη σημασία να προσέξουμε πώς ο τρόπος της ζωής μας επηρεάζει την υγεία μας έτσι ώστε να τη βελτιώσουμε σε εθνικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε περαιτέρω έρευνες για να δούμε αν άλλες καθιστικές δραστηριότητες, όπως η εργασία πίσω από έναν υπολογιστή ή το οδήγημα αυτοκινήτου, προκαλούν τα ίδια αποτελέσματα. Επιλέξαμε ωστόσο την τηλεόραση επειδή είναι η πιο διαδεδομένη καθιστική απασχόληση».

Ο δρ Ουλφ Εκελουντ, ο οποίος έχει επίσης συμβάλει στην έρευνα, προσθέτει ότι, αν ο συνηθισμένος κίνδυνος να πεθάνουμε από την καρδιά μας είναι 10%, αυξάνεται στο 13% στην περίπτωση που βλέπουμε τέσσερις ώρες τηλεόραση την ημέρα. Γι΄ αυτό προτείνει περισσότερη κίνηση, είτε αυτό λέγεται περπάτημα είτε γυμναστική και τρέξιμο.

«Στο μέλλον οι γιατροί θα λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό των ωρών που περνάει ο ασθενής μπροστά στην τηλεόραση για να εξακριβώσουν τον συνολικό κίνδυνο να παρουσιάσει καρδιοπάθεια» λέει. Μόνο στη Βρετανία 193.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την καρδιά τους.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δημοσιεύεται στο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης «Ιnternational Journal of Εpidemiology» που κυκλοφόρησε χθες.

ΤΟ... ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!

- Οσοι βλέπουν τηλεόραση επί τέσσερις ώρες την ημέρα έχουν πιθανότητες 28% να προσβληθούν από κάποιο καρδιακό νόσημα. Με μία αντί για τέσσερις ώρες μπροστά στην ΤV την ημέρα μειώνουμε κατά 7% τον κίνδυνο εμφράγματος και άλλων παθήσεων της καρδιάς.

- Και άλλες καθιστικές δραστηριότητες, όπως η εργασία πίσω από έναν υπολογιστή ή το οδήγημα αυτοκινήτου, έχουν τις ίδιες επιπτώσεις για την υγεία.

- Ακόμη και 30 λεπτά άσκησης την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 10%.

trelokouneli

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κίνα το µεγαλύτερο σιδηροδροµικό δίκτυο του κόσµου!



Η Κίνα αποκτά το µεγαλύτερο σιδηροδροµικό δίκτυο του κόσµου, το οποίο αναβαθµίζεται και µε τρένα υψηλής ταχύτητας. Στόχος, η επέκταση του δικτύου σε όλη την Ασία και η ένωσή της έως το 2025 µε την Ευρώπη, ώστε να ενισχυθεί η οικονοµία της αλλά και η επιρροή της στον κόσµο.

Οταν σε µερικούς µήνες αρχίσει η λειτουργία της σιδηροδροµικής γραµµής υψηλής ταχύτητας Πεκίνο - Σαγκάη, η οποία θα καλύπτει τα 1.318 χιλιόµετρα που χωρίζουν τις δύο µεγάλες πόλεις της Κίνας σε τέσσερις ώρες – ένα ταξίδι που, σήµερα, χρειάζεται 10 ώρες – η µεγάλη αυτή χώρα της Ασίας θα έχει κάνει ένα γιγαντιαίο βήµα για να µετατραπεί σε µία από τις σηµαντικότερες δυνάµεις στον κόσµο στις µεταφορές µε γρήγορα τρένα. Το τρένο συµβολίζει τη µεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Κίνα, γράφει η ισπανική εφηµερίδα «Εl Ρais», για να αποκτήσει πρωτοκαθεδρία σε πολλούς τοµείς, όπως η αεροναυπηγική και η αυτοκινητοβιοµηχανία, µε έναν ξεκάθαρο στόχο: να χρησιµοποιήσει την οικονοµία ως κινητήρια δύναµη της ενίσχυσής της στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Διαβάστε Περισσότερα

Προκλητικότατη η στάση της αστυνομίας!!!



Χωρίς λόγο αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ κάναν επίθεση στους διαδηλωτές
με χρήση χημικών και γκλοπ, για να τους διαλύσουν "δημοκρατικά!" !!!
Διαβάστε Περισσότερα

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώνεται έξω απ' την Βουλή!



Ο κύριος όγκος καταφτάνει αυτή τη στιγμή έξω απ' την Βουλή
φωνάζοντας συνθήματα και βρίζοντας τους Βουλευτές!
Διαβάστε Περισσότερα

Xρήση χημικών έξω από τη Βουλή!!



Ένταση επικράτησε πριν απο λίγο έξω από τη Βουλή. Κάποιοι εκ των διαδηλωτών προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής κάτι που είχε ως συνέπια την επέμβαση των ΜΑΤ. Στο σημείο έγινε και χρήση χημικών.

troktiko
Διαβάστε Περισσότερα

Στις τράπεζες εντός της εβδομάδας επιπλέον εγγυήσεις 15 δισ. ευρώ!!



Πρόκειται για εγγυήσεις που θα δοθούν πέραν των 17 δισ. ευρώ που ήταν τα αδιάθετα κεφάλαια του πακέτου στήριξης των 28 δισ. ευρώ και οι οποίες θα οδηγήσουν στην άμεση έκδοση τραπεζικών ομολόγων που θα κατατεθούν στην ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας.
Τα επιπλέον αυτά 15 δισ. ευρώ ανεβάζουν στα 43 δισ. ευρώ το ποσό που θα λάβουν από το Δημόσιο οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των 28 δισ. ευρώ του «πακέτου» στήριξης.

Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής, εκτός καταθέσεων, ρευστότητας των τραπεζών και έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η ρευστότητα των τραπεζών είναι πιεσμένη, δεδομένου ότι στις 30/6 οφείλουν να επιστρέψουν στην ΕΚΤ 19 δισ. ευρώ από τη λήξη του τελευταίου ετήσιου repo που είχαν συνάψει για την άντληση ρευστότητας.

Αν και η ρευστότητα του ετήσιου repo θα ανακυκλωθεί ξανά στις τράπεζες, αλλά σε μικρότερες διάρκειες, οι τράπεζες περιμένουν εναγωνίως τα επιπλέον 15 δισ. ευρώ των εγγυήσεων του Δημοσίου προκειμένου να εκτονώσουν και τις πιέσεις που δέχονται στο σκέλος του κόστους των καταθέσεων.

Σημειώνεται ότι μόλις απελευθερωθούν οι επιπλέον εγγυήσεις των 15 δισ. ευρώ, οι τράπεζες θα προχωρήσουν, ακόμη και μέσα σε διάστημα εβδομάδας, στην έκδοση τραπεζικών ομολόγων που θα κατευθυνθούν στην ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας.

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η κατανομή των αδιάθετων κεφαλαίων του πακέτου των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, με τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της κατανομής, αναλογικά τόσο με το αρχικό ύψος της συμμετοχής τους στο πακέτο, όσο και με το μερίδιό τους στην αγορά των χορηγήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλύφθηκε πλήρως ο δεύτερος πυλώνας του «πακέτου», ο οποίος προέβλεπε παροχή στις τράπεζες εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ, που θα εγγυώνται εκδόσεις ομολόγων τους. Στόχος του πυλώνα αυτού ήταν να επιτραπεί στις τράπεζες να πωλήσουν σε επενδυτές δικά τους ομόλογα με την εγγύηση του Δημοσίου και να αντλήσουν ρευστότητα ούτως ώστε να συνεχίσουν τη δανειακή τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι οι εγγυήσεις αυτές είναι από 3 μήνες έως 3 χρόνια. Αντίστοιχες διάρκειες θα έχουν και τα ομόλογα που θα εκδώσουν οι τράπεζες, τα οποία όμως και πάλι, λόγω της αρνητικής συγκυρίας για τον δανεισμό των τραπεζών, θα κατευθυνθούν στην ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άλλοι πυλώνες του «πακέτου» ήταν α) η παροχή στις τράπεζες ομολόγων του Δημοσίου, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, έναντι αγοράς από το Δημόσιο προνομιούχων μετοχών των τραπεζών για ενίσχυση των εποπτικών τους κεφαλαίων και του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (ο συγκεκριμένος πυλώνας ήταν και ο μόνος που είχε ενεργοποιηθεί εξαρχής), και β) παροχή στις τράπεζες ειδικών ομολόγων του Δημοσίου, ύψους 8 δισ. ευρώ, έναντι προμήθειας ή έναντι εκχώρησης στο Δημόσιο ισόποσου σχεδόν χαρτοφυλακίου δανείων τους προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

kostaxan
Διαβάστε Περισσότερα

O Ομπάμα υπέγραψε δικάταγμα για τη διάθεση περισσότερων συχνοτήτων για κινητή τηλεφωνία και ασύρματο Ιντερνέτ!



Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες διάταγμα για την απελευθέρωση περισσότερων συχνοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έκρηξη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και του φορητού Ιντερνέτ.

Περίπου 500 ΜΗz, που έως σήμερα φυλάσσονταν για τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και των μέσων ενημέρωσης θα προσφερθούν σταδιακά μέσα στην επόμενη 10ετία στις φωνητικές τηλεπικοινωνίες και στην μετάδοση δεδομένων και βίντεο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Αμερικής και η ηγετική της φυσιογνωμία στις τεχνολογίες εδράζονται εν μέρει στη διαθεσιμότητα επιπλέον συχνοτήτων», τονίζει ο Ομπάμα, σημειώνοντας «ο κόσμος έχει περάσει πλέον στο ασύρματο και δεν θα πρέπει εμείς να υστερήσουμε».

«Αυτή η προσπάθεια θα διπλασιάσει σχεδόν τις διαθέσιμες συχνότητες για εμπορική χρήση, από ό,τι χρειάζονται τα πολυλειτουργικά κινητά τηλέφωνα έως τις ασύρματες συνδέσεις των φορητών υπολογιστών στο Ιντερνέτ , έως τις νέου τύπου επικονωνίες <από μηχάνημα σε μηχάνημα>», τονίζει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διάθεση επιπλέον συχνοτήτων μπορεί να αποφέρει «δεκάδες δισ.
δολάρια», τα οποία θα επανεπενδυθούν «στη δημόσια ασφάλεια, στις επενδύσεις για υποδομές που δημιουργούν θέσεις εργασίας και για τη μείωση του ελλείμματος».

Η ποσότητα των δεδομένων που διακινούνται από τα ασύρματα δίκτυα αυξάνεται με ρυθμό άνω του 250% ετησίως, κυρίως λόγω των πολυλειτουργικών κινητών τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών, τονίζει ο Λευκός Οίκος.
Διαβάστε Περισσότερα

Ο «βρώμικος πόλεμος» του FBI με στόχο τη ροκ μουσική



Ξεκίνησε στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου και κορυφώθηκε στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Ηταν κι αυτός ένας «βρώμικος πόλεμος», αλλά μυστικός, χωρίς στολές. Στόχος του, ένας εσωτερικός εχθρός: το ροκ, αυτή η ατίθαση, αυθάδης μουσική που μάγευε τη νεολαία και γινόταν όχημα επικίνδυνων πολιτικών τάσεων. Στη μάχη εναντίον της ανατρεπτικής μάστιγας, τα όπλα ήταν αντισυμβατικά: συκοφαντίες, λαθραίες παρακολουθήσεις, εκβιασμοί, ανώνυμες καταγγελίες, προβοκάτσιες.

Τον πόλεμο αυτό ιχνηλατεί τώρα ο Ιταλός ιστορικός Μίμο Φραντσιλέλι στο βιβλίο του «Ροκ και μυστικές υπηρεσίες» («Rock &servizi segreti»), που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ιταλία.

Τα χαρακώματα τα είχε σκάψει προσωπικά ο Εντγκαρ Χούβερ, ο ιδρυτής και αρχηγός επί 48 χρόνια του FBI. Οι πρόεδροι έρχονταν και παρέρχονταν –εννέα συνολικά στη διάρκεια της θητείας του– αλλά ο Χούβερ παρέμενε ακλόνητος, χάρη στο δυναμικό δημόσιο προφίλ που είχε κτίσει και, κυρίως, χάρη στους «φακέλους» του. Χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες για να ασκεί πιέσεις (κατάφερε να μείνει στη θέση του παρά την αντίθεση του Τζον και του Ρόμπερτ Κένεντι, γιατί ήξερε πολλά για τις σεξουαλικές ατασθαλίες τους) και τις συγκάλυπτε όταν το απαιτούσε το δικό του συμφέρον: Φρόντισε, π. χ., να μείνει επτασφράγιστο μυστικό, ώς τον θάνατό του, η ομοφυλοφιλία του και τα «παράξενα» σεξουαλικά γούστα του.



Πριν ακόμα κοπάσει το κυνήγι μαγισσών της μακαρθικής περιόδου, που τόσα τραύματα άφησε στην πολιτιστική ζωή των ΗΠΑ, το ροκ εν’ ρολ ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του ’50 να αναστατώσει την αμερικανική νεολαία. Δεν είχε άμεσες πολιτικές αιχμές, θεωρήθηκε όμως ότι ωθούσε τους εφήβους σε σεξουαλική ελευθεριότητα και αυθάδικη συμπεριφορά. Οι αντιδράσεις ήταν ανάλογες. Λογοκρισία στους στίχους, απαγόρευση μετάδοσης των τραγουδιών από ραδιοφωνικούς σταθμούς, «στενό μαρκάρισμα» του μεγάλου πρωταγωνιστή, του Ελβις Πρίσλεϊ. Μετά τη στρατιωτική θητεία του, στη Δυτική Γερμανία, ο «βασιλιάς» ακολούθησε έναν πολύ πιο συμβατικό δρόμο πρωταγωνιστώντας σε ρομαντικές κομεντί και τραγουδώντας ανώδυνες αισθηματικές μπαλάντες.

Με την έκρηξη της «αντικουλτούρας» στα μέσα της δεκαετίας του ’60, η ανατρεπτική δύναμη της ροκ μουσικής άρχισε να παίρνει πολύ πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Μπολιασμένη με την αγωνιστική παράδοση των φολκ τροβαδούρων, δεμένη με την ποίηση και την πεζογραφία, ονειρεύεται έναν κόσμο ανθρωπιάς και ειρήνης, εξεγείρεται εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ, κάνει έμβλημά της την ελευθερία. Συνοδεύει διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες, αντηχεί σε πανεπιστημιακά κάμπους και θριαμβεύει σε φεστιβάλ όπου συρρέουν δεκάδες χιλιάδες νέοι. Μαζί με τους ηγέτες του φοιτητικού κινήματος και τους «υποκινητές» των αντιπολεμικών διαδηλώσεων, οι αστέρες της ροκ μπαίνουν στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών.

Επρεπε να ανιχνευθεί η κομμουνιστική διείσδυση στο ροκ παλκοσένικο. Να αφοπλιστεί η διαμαρτυρία, να αποστειρωθεί το κίνημα. Και για να το πετύχουν αυτό χρειάζονταν φακέλους με κάθε λογής δυσφημιστικά στοιχεία για τους ανατρεπτικούς. Η ελευθεριότητα που επικρατούσε στον χώρο της ροκ όσον αφορά τη σεξουαλική συμπεριφορά και τους πειραματισμούς με τα ναρκωτικά, βοήθησε στην εκστρατεία συκοφαντίας.



«Φακελώνουν» λοιπόν τον Τζον Λένον, τον ειρηνιστή που φωνάζει «Give Peace a Chance» και αποκαλεί τον Νίξον «Tricky Dicky». Τον Φιλ Οκς, που τραγουδάει «I Ain’t Marchin’ Anymore», τον ύμνο των αντιρρησιών συνείδησης που αρνούνται να στρατευθούν και δραπετεύουν στον Καναδά. Τον Τζιμ Μόρισον, τον αρχηγό των Doors, που ξεσηκώνει τον κόσμο στις συναυλίες τραγουδώντας «Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε τώρα!», και τον Τζίμι Χέντριξ, που εξευτελίζει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο με την τρελή κιθάρα του – θύματα και οι δύο τελικά της απερισκεψίας τους με τις ψυχοτρόπους ουσίες. Τους Jefferson Airplane, τους Grateful Dead, τους Byrds. Τα δύο μεγάλα είδωλα της αμφισβήτησης, την Τζόαν Μπαέζ και τον Μπομπ Ντίλαν. Και τον δάσκαλό τους, τον Πιτ Σίγκερ, την «πέμπτη φάλαγγα των Βιετκόνγκ στις ΗΠΑ» όπως τον αποκάλεσαν.

Ο βετεράνος της φολκ είχε ήδη έρθει αντιμέτωπος με τους κομμουνιστοφάγους του μακαρθισμού. Οταν ερωτήθηκε από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών αν έχει ποτέ πάρει μέρος «σε δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα», απάντησε: «Τραγουδώ για όποιον μου το ζητάει, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την ιδεολογία ή το χρώμα του δέρματός του». Εξαιτίας της άρνησής του να «συνεργαστεί» αντιμετώπισε καταδίκη σε φυλάκιση 10 χρόνων, για να απαλλαγεί τελικά, σε δεύτερο βαθμό.

Η αναζωπύρωση των μακαρθικών μεθόδων εις βάρος των «επικίνδυνων ανατρεπτικών» άρχισε να ξεφτίζει μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ. Ακόμα και οι συντηρητικοί Αμερικανοί αγανάκτησαν όταν «οι άνθρωποι του προέδρου» πιάστηκαν να παρακολουθούν με «κοριούς» τα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος. Η επιτροπή Τσερτς αποκάλυψε τις αθλιότητες του Counter Intelligence Program, που εφάρμοζε το FBI από το 1956 έως το 1971.



Νίξον εναντίον Λένον
Το πλήγμα που υπέστη η αυτοεκτίμηση της αμερικανικής δημοκρατίας οδήγησε στην ενίσχυση του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης, που επιτρέπει την πρόσβαση, μετά από τριάντα χρόνια, σε εμπιστευτικούς φακέλους. Εγινε γνωστή έτσι η εχθρότητα της κυβέρνησης Νίξον για τον Τζον Λένον: το FBI εξαπέλυσε μια εκστρατεία παρακολούθησης, με την πεποίθηση πως ο Λένον επιδιδόταν σε ανατρεπτικές ενέργειες και έπρεπε να απελαθεί από τις ΗΠΑ. Αποκαλύφθηκε και ο Security Index, κατάλογος ατόμων που σε περίπτωση κινδύνου για την εθνική ασφάλεια έπρεπε να συλληφθούν και να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι τακτικές αυτές, βέβαια, δεν ήταν αποκλειστικότητα της Ουάσιγκτον. Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη εμπειρία από «φακελώματα», παρακολουθήσεις και διώξεις «ανατρεπτικών στοιχείων», ανάμεσά τους και πολλοί καλλιτέχνες, τα μεταπολεμικά χρόνια και στη διάρκεια της χουντικής επταετίας. Το περιεχόμενο των φακέλων αυτών δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αφού μετά την επίσημη «κατάργησή» τους κάηκαν στις υψικαμίνους της Χαλυβουργικής. Χάθηκε έτσι ένα τεράστιο και, από ιστορική σκοπιά τουλάχιστον, πολύ ενδιαφέρον υλικό. Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης έπρεπε να κλείσει όπως όπως τις πληγές του παρελθόντος.

Αγγελικη Στουπακη
Διαβάστε Περισσότερα

«Nεκρώνουν» σήμερα τα πάντα!


Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, καθώς δεν θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επιπλέον απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι δημοσιογράφοι αλλά και οι τεχνικοί ραδιοφώνου.

Τη συμπαράστασή του στις αυριανές κινητοποιήσεις για τα αιτήματα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δηλώνει με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Oπως σημειώνεται στο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εντείνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου και ωθούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και στην ανατροπή κεκτημένων πολλών δεκαετιών.

Κλειστά θα μείνουν και τα καταστήματα, ύστερα από σχετική απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ. «Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πορεία πλεύσης τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στις εργασιακές σχέσεις», σημειώνει το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. «Για άλλη μια φόρα», τονίζει, «τον λογαριασμό καλούνται να τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Βασικά μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που οι εργαζόμενοι πάλεψαν χρόνια για να αποκτήσουν, καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική νίκη». Σημειώνεται πως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας «να ακυρωθεί τώρα το μνημόνιο».

Στα λιμάνια

Μπλόκα στον απόπλου των πλοίων αναμένονται και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η Πανελλήνια Eνωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και τα Κατώτερα Πληρώματα (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ). Τα δύο σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ προχωρούν σε κινητοποιήσεις παρά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να μην συμμετάσχει στη σημερινή γενική απεργία, εμποδίζοντας την εκτέλεση 23 δρομολογίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά αλλά και τους ταξιδιώτες.

Χθες μέλη της Eνωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας είχαν συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να του εκθέσουν την όλη κατάσταση και να ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρέμβει προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια. Χθες αναμενόταν η κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πειραιά προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Eκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Γ. Κασιμάτης, στις δύο ναυτεργατικές ενώσεις. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Κεντρικής Eνωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κάνει λόγο για ενέργειες που καταδεικνύουν ανωριμότητα και καταδικάζονται στο σύνολό τους από την ελληνική κοινωνία, ενώ σημειώνει ότι ''ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να επιδείξει άλλες ανοχές''.

Ποιοι εργαζόμενοι απεργούν

- Δημόσιοι υπάλληλοι

- Δάσκαλοι και καθηγητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων

- Εργαζόμενοι στις νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, δήμους, ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) ιδιωτικό τομέα

- Νοσοκομειακοί γιατροί

- Οδοντίατροι

- Μηχανικοί

- Δημοσιογράφοι

- Δικηγόροι

- Τραπεζικοί υπάλληλοι

- ΟΣΕ και προαστιακός δεν θα λειτουργήσουν

- Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ

- Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

- Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα

- Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Διαβάστε Περισσότερα

Bόμβα! Δεν πέρασε του Κιλτίδη στην προανακριτική - Δεν ψήφισαν να πάει αντίθετα με τoυς άλλους




Έκπληξη υπήρχε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική όπου ψήφισαν 282 βουλευτές αλλά την γλίτωσε ο Κιλτίδης.

Πέρασε η πρόταση την προανακριτική όμως όπως ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος ο Κώστας Κιλτίδης που είναι ανεξάρτητος είχε 212 κατά της πρότασης για προανακριτική και μόλις 49 υπέρ που σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ του.

Η προανακριτική θα αποτελείται από 13 μέλη και μέχρι 1η Οκτωβρίου πρέπει να έχει καταθέσει το πόρισμα της.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μπασιάκος 194(υπέρ)-81(κατά)-2(παρών)

Δούκας 177 - 81 - 13

Κοντός 186 - 77 - 4

Βουλγαράκης 167 - 91 - 17

Κιλτίδης 49 - 212 - 16

Ρουσόπουλος 198 - 73 - 7

troktiko
Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ban Ki Moon: "Η μάχη της μείωσης των ελλειμμάτων δεν θα πρέπει να κερδηθεί εις βάρος των φτωχώτερων!"



Οι χώρες που οδεύουν προς την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση ναι μεν οφείλουν να ισοσταθμίσουν τους προϋπολογισμούς τους, αλλά τούτο δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των φτωχώτερων, προειδοποίησε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

«Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι για την αύξηση των ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς», τόνισε ο Μπαν από τη Νέα Υόρκη, έπειτα από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Ομάδος G20 στο Τορόντο, που ασχολήθηκε με τις πρακτικές για την έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Δεν μπορούμε να ισοσταθμίσουμε τους προϋπολογισμούς εις βάρος των φτωχώτερων του κόσμου.
Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τη δέσμευσή μας προς τους πιο ευάλωτους», τόνισε.

Το σημαντικότερο είναι «να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μακροπρόθεσμα».
«Για να επιτύχουμε μία πραγματικά παγκόσμια ανάπτυξη, θα χρειασθούν αληθινά πλανητικές επενδύσεις», πρόσθεσε ο Μπαν.
Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή το νομοσχέδιo για την ιδιωτική ασφάλιση!



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, όπου στο νομοσχέδιο προβλέπονται ρυθμίσεις για θέματα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού παρέχεται η δυνατότητα αύξησης από 30 έτη που ισχύει μέχρι σήμερα σε 40 έτη, η διάρκεια εξόφλησης των στεγαστικών δανείων που χορηγεί το ταμείο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, όπως και θέματα αναφορικά με την εξόφληση των προμηθειών των νοσοκομείων.

troktiko


Διαβάστε Περισσότερα

Φασιστική απαγόρευση της θεατρικής παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» από τον Δήμο Ηλιούπολης!



Ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Γιάννης Αναγνώστου, απαγορεύει την παρουσίαση της παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, θεωρεί το ανέβασμα της συγκεκριμένης παράστασης «πολιτική κίνηση».

Αντιπρόσωποι πολιτιστικού φορέα της Ηλιούπολης σε συνεργασία με το επίσημο πολιτιστικό κέντρο του δήμου ενδιαφέρθηκαν για το ανέβασμα της παράστασης στο δήμο Ηλιούπολης. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου 2010. Ενώ, όμως, είχαν συμφωνηθεί όλα τα διαδικαστικά, είχαν οριστεί οι ημερομηνίες των τεχνικών προβών και διευθετούνταν τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα, ο κ. Αναγνώστου αποφάσισε να ακυρώσει την παράσταση.

Ο πολιτιστικός φορέας του δήμου έδωσε διορία στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέχρι την Κυριακή 28 Ιουνίου. Ωστόσο, η θέση του δημάρχου δεν έχει αλλάξει.

Ακυρώνει προγραμματισμένη θεατρική παράσταση απαγορεύοντας τη φιλοξενία της στο δημοτικό θέατρο. Απαγορεύει την παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie", μία παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μία παράσταση που πήρε δύο παρατάσεις και που θα συνεχίσει να παρουσιάζεται και για δεύτερη χρονιά.

shiptogaza
Διαβάστε Περισσότερα

Νέα σειρά ανεμιστήρων -χωρίς φτέρα- από την Dyson Air!



Η Dyson έχει παρουσιάσει δύο νέους ανεμιστήρες, με την ίδια περίεργη σχεδίαση (δεν φαίνεται η φτερωτή που είναι κρυμμένη στη βάση) όπως με το αρχικό Dyson Air Multiplier που είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο του 2009. Το επιτραπέζιο AM01, συμπληρώνεται με δύο επιδαπέδια μοντέλα, το AM02 και το ΑΜ03.

Όπως και πριν, τα ΑΜ02 και ΑΜ03 κρύβουν τις φτερωτές στην βάση της κατασκευής. Ο αέρας που παράγεται ταξιδεύει προς την ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή, απ΄όπου διοχετεύεται στο περιβάλλον. Επειδή η φτερωτή δεν "κόβει" τον αέρα είναι πολύ πιο ήσυχη, σχεδόν αθόρυβη. Και τα δύο μοντέλα διατίθενται με τηλεχειρισμό για ευκολία χρήσης.

Τα ΑΜ02 και ΑΜ03 κοστίζουν £299.99, £100 περισσότερo από το παλαιότερο ΑΜ01. Το ΑΜ03 είναι διαθέσιμο σε άσπρο και ασημί, ενώ το ΑΜ02 σε ασημί και μπλε.

dailytech
Διαβάστε Περισσότερα

Ποινή 2 αντί 3 μηνών στο γιο του Λευτέρη Ζαγορίτη, Γεράσιμο!



Το άρθρο 58 του στρατιωτικού νόμου λέει ξεκάθαρα "Στρατιωτικός που δημόσια με λόγο ή έργο ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκδηλώνει καταφρόνηση για τη σημαία, το στρατό ή διακριτικό σήμα του στρατού ή σώματος αυτού, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών".

Αν δεν ειναι αυτό καταφρόνηση για το στρατό και για τη χώρα ολόκληρη τι ειναι; Εδώ λέει για τουλάχιστον 3 μήνες και αυτό που έκανε δεν ειναι και το πιο απλό. Όμως το Πειθαρχείο του επέβαλε ποινή 2 μηνών...!
troktiko

H σχετική ανακοίνωση:

Ποινή φυλάκισης 60 ημερών -εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο- επεβλήθη στο ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και τέως βουλευτή, για την είσοδο της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο. Για φαινόμενα κοινωνική ευτέλειας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα...

Τα συμπεράσματα δικά σας!
Διαβάστε Περισσότερα

Προειδοποίηση για νέα οικονομική κρίση μέσα στην κρίση!



Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BRI) στη Βασιλεία προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους της "υποτροπής" της παγκόσμιας οικονομίας σε μία νέα κρίση αν οι κυβερνήσεις διατηρήσουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει για τη στήριξη της οικονομίας για μεγάλο διάστημα.

Η κεντρική τράπεζα που ελέγχει τις κεντρικές τράπεζες υπογραμμίζει στην ετήσια έκθεσή της ότι "τα προγράμματα στήριξης των αγορών και των ιδρυμάτων δημιούργησαν μία εξάρτηση από την οποία το χρηματοοικονομικό σύστημα κινδυνεύει να μην απελευθερωθεί εύκολα".

Η BRI εκτιμά επίσης ότι η παγκόσμια οικονομία έχει γίνει εύθραυστη από τους κινδύνους που βαρύνουν και πάλι τις τράπεζες που απειλούνται από μία κρίση στην αγορά ακινήτων η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει νέες απώλειες στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

"Μπορούμε να αναμένουμε ότι αυτή η έκρηξη στην αγορά ακινήτων μπορεί να έχει ως συνέπεια νέες απώλειες", προειδοποίησε η BRI που αυτό το Σαββατοκύριακο είχε το ετήσιο συνέδριό της.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο γενικός διευθυντής της BRI Χάιμε Καρουάνα βρισκόταν στο ίδιο μήκος κύματος με τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που πρότειναν διαφορετικά μέτρα ανάκαμψης για κάθε χώρα.

"Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε κάθε χώρα εξαρτώνται από τις καταστάσεις.
Το εύρος των δημοσιονομικών προβλημάτων και την κατάσταση των τραπεζικών συστημάτων, που διαφέρουν ανάλογα με τις οικονομίες, δεν υπάρχει διεθνής θεραπεία", υπογράμμισε ο Καρουάνα.

Αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσαν οι χώρες για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων ο Καρουάνα επεσήμανε ότι "δεν είναι εύκολη η λήψη τέτοιων μέτρων" και χαιρέτισε "το θάρρος των κυβερνήσεων που ανάλαβαν να μειώσουν" τα ελλείμματα τους.

Όσο για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ο Καρουάνα ζήτησε "μεγαλύτερη ευελιξία" που θα επέτρεπε να "ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση σε κάποιες αναδυόμενες οικονομίες", υπαινισσόμενος την Κίνα.
Διαβάστε Περισσότερα

Σταύρος Σταύρου, σε κώμα 2,5 χρόνια...ξεκίνησε να επανέρχεται και δεν τον βοηθα κανεις!!



Τον Σταύρο τον γνωρίσαμε στο Hadassah Hospital στο Ισραήλ, τον Μάρτη του 2010, που συνοδευόταν από τον πατέρα του. Την πρώτη φορά που τον είδαμε, ομολογουμένως το θέαμα ήταν λυπηρό. Δυόμισι χρόνια πριν ήταν ένα εικοσιπεντάχρονο παλικάρι, δύο μέτρα όλο ζωή. Όσοι τον ήξεραν τον περιγράφουν απίστευτα δραστήριο άτομο.
Όταν τον πρωτοείδαμε πάντως ήταν πάρα πολύ αδύνατος, δύο μέτρα (αυτό ήταν εμφανές) να κοιτάζει το απλανές και μόνο στο άκουσμα της φωνής του πατέρα του να εστιάζει το βλέμμα του με ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στο πρόσωπό του.

Όταν ο πατέρας του μας διηγήθηκε για το πώς έγινε το δυστύχημα που τον έφερε σε αυτή τη θέση τον ακούσαμε να αναστενάζει με παράπονο.
Τότε καταλάβαμε ότι ο Σταύρος άκουγε και καταλάβαινε όσα συνέβαιναν γύρω του. Απλώς χρειαζόταν τα κατάλληλα μέσα να τον επαναφέρουν.
Ο Σταύρος Σταύρου από τα Πυργά στις 15 Αυγούστου του 2007 είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό του. Για τα επόμενα δυόμισι χρόνια ήταν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο στην Κύπρο χωρίς να μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον του. (τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι γιατροί).

Ο πατέρας του συστηματικά και απεγνωσμένα επέμενε πως το παιδί του άκουε και καταλάβαινε όσα συνέβαιναν γύρω του και παρακαλούσε τους γιατρούς
να τον στείλουν στο εξωτερικό έστω για δεύτερη γνώμη.
Για δυόμισι χρόνια του αρνούνταν αυτό του το αίτημα με την δικαιολογία άκουσον άκουσον ότι δεν έχει ελπίδες να επανέλθει και ότι θα πεθάνει τους επόμενους μήνες.
Μετά από παρέλευση δυόμισι χρόνων και αφού διαψεύστηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου μας, έστειλαν τον Σταύρο στο Hadassah Hospital στο Ισραήλ.

Όταν πρωτοείδαμε τον Σταύρο ήταν μόλις είχε πρωτοπάει στο νοσοκομείο. Τον είδαμε ακόμα 3 ή 4 φορές μετά από εκείνη την πρώτη φορά σε διάστημα ενός μήνα.
Αν υπάρχουν θαύματα ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά τότε ένα από αυτά είναι και ο Σταύρος. Μέσα σε 1 μήνα έβαλε γύρω στα 20 κιλά και το
σκελετωμένο του σώμα άρχισε να δυναμώνει. Τα μάγουλά του ροδαλά και το χαμόγελο στο πρόσωπό του ολοκάθαρο στο άκουσμα της φωνής του πατέρα του ή στο άκουσμα ελληνικής μουσικής από τα head phones. Μας έσφιγγε το χέρι όταν του λέγαμε, υπάκουε στο να σηκώσει το χέρι, να το κατεβάσει, έσφιγγε τα μάτια του για να πει ναι, κρατούσε το μπουκαλάκι με το νερό και προσπαθούσε να την βάλει στο στόμα του για να πιεί.
Αντιδρούσε στις διάφορες γεύσεις ή μυρωδιές.
Ανοιγόκλεινε το στόμα του για να μιλήσει αν και δεν τον άφηνε η τραχειοτομή στο λαιμό του. Τον είδαμε να κλαίει, να θυμώνει, να γελά, να αντιδρά.

Οι γιατροί του υπεραισιόδοξοι για την εξέλιξη της πορείας του. Ακόμα και όταν επιστρέψαμε στην Κύπρο συνεχίσαμε να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία
με τον πατέρα του που ηρωικά (δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά) στεκόταν δίπλα του με πείσμα. Μας έλεγε λοιπόν ο πατέρας του για τις
αλματώδεις αλλαγές στον Σταύρο!!

Μέχρι που σήμερα το πρωί (9/6/2010) μάθαμε ότι άρον άρον έφεραν τον Σταύρο και μάλιστα ούτε καν τον δέχτηκαν πίσω στο νοσοκομείο αλλά τον πήγαν
σε κάποια κλινική.

Και γιατί;;;;;;;;;
Γιατί δεν χρηματοδοτεί άλλο η κυβέρνηση την θεραπεία του.
Αυτό είναι εγκληματικό! Με ποιο δικαίωμα και ποιος αποφάσισε αυτή την καταδίκη;;
Δεν είμαστε γιατροί ούτε ειδικοί. Παραθέσαμε αυτό που είδαμε με τα μάτια μας. Και αυτό που είδαμε ήταν μία πορεία ενός ανθρώπου να επιστρέψει στη
ζωή.
Ας ξεσκεπαστεί έστω και για μία φορά η αλήθεια!! Ποιος κόβει και ράβει στο σύστημα υγείας;;
Ας γίνει επιτέλους μία καταγραφή για το πόσοι άνθρωποι σώθηκαν στην κυριολεξία επειδή αρνήθηκαν τις τετελεσμένες αποφάσεις κάποιων
γιατρών των νοσοκομείων μας και θέλησαν μία δεύτερη γνώμη στο εξωτερικό. Γιατί συναντήσαμε αρκετές περιπτώσεις όσο ήμασταν στο
Hadassah Hospital. Και αυτά που είδαμε δεν κολακεύουν καθόλου τα νοσοκομεία μας ούτε τους γιατρούς που είναι μέσα σε αυτά.

papatzides
Διαβάστε Περισσότερα